Je leven drastisch veranderen

13/02/2023

Je leven drastisch veranderen

Je leven drastisch veranderen is niet gemakkelijk als je niet duidelijk hebt vastgesteld wat je wilt. Vaak hebben we bedacht dat we ongelukkig zijn met ons leven, maar weten we niet hoe we dit kunnen verbeteren. Een drastische verandering kan zeker je leven op een positieve manier beïnvloeden, mits je het op de juiste manier aanpakt. Ben je op zoek naar manieren om je leven drastisch te veranderen, dan kan dit artikel je hierbij helpen…

Bekijk nu de video over hoe je het beste een drastische verandering maakt

Waarom zou je je leven drastisch veranderen?

Hoe gelukkig voel jij je? Loopt alles zoals jij het wilt? Of is je leven toch niet helemaal zoals je verwacht had? Vaak doen we maar wat, kiezen we voor de makkelijkste keuze die ons wordt aangeboden. Maakt dit je echt gelukkig? Hoe zou je leven zijn als je bereikt wat je echt gelukkig maakt? Wat zou dit zijn? Vaak maken we pas een drastische verandering als ons leven zo pijnlijk is geworden dat we gedwongen zijn om iets te doen.

Helaas zijn we afhankelijk van onze mogelijkheden. Bijvoorbeeld, als je je benen verliest bij een auto-ongeluk, heb je niet meer de mogelijkheid om te lopen, maar er is wel de mogelijkheid om te lopen met behulp van kunstbenen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, op andere manieren dan je wellicht verwacht. Als je je ongelukkig voelt over je leven, maar er niets aan verandert, komt dit vaak doordat je nog niet de mogelijkheid hebt ontdekt om je leven te verbeteren.

Een drastische verandering maken in je leven is eng. Alles kan alle kanten opgaan, zowel positief als negatief. Als er een kans is dat ons leven erger zal worden, vermijden we dat liever. Dit zou bijvoorbeeld betekenen in het geval van het auto-ongeluk, dat je liever nooit meer loopt, dan dat je het risico neemt om op kunstbenen te lopen, stel je voor dat dit misgaat en alles erger wordt.

Als je graag je leven drastisch wilt veranderen, bepaal dan eerst voor jezelf hoe klaar je er voor bent. Er zullen veel onzekerheden zijn die je doen twijfelen of je niet alles erger maakt, je hierdoor weerhoudt om gelukkig te worden.”

Hoe ons leven afhankelijk is van onze gewoontes

We hebben allemaal gewoontes ontwikkeld die ons helpen in het dagelijkse leven. Door elke dag je tanden te poetsen, voorkom je problemen met je gebit. Door elke dag gezond te eten, voorkom je gezondheidsklachten. Door elke dag op tijd naar bed te gaan, voorkom je dat je de volgende dag slecht uitgerust bent. De meeste gewoontes ontstaan omdat ze ons een voordeel bieden.

Als je leven drastisch wil veranderen is vaak het grootste probleem dat we vroeger met een gewoonte waren begonnen die nu niet meer bij je past. Deze in het heden alleen nog maar zorgt voor problemen, het tijd wordt om deze drastisch te veranderen. Dit is lastig als je zo ontzettend gewend bent om het elke dag te doen. Het verleidelijk is om op de oude manier door te blijven gaan.

We veranderen pas als we elke dag kleine veranderingen aanbrengen. Dit voelt in het begin zwaar, maar met de tijd wordt het steeds makkelijker. Je moet alleen de beginperiode overbruggen. Als je graag je leven drastisch wilt veranderen omdat je ontevreden bent over hoe het nu gaat en je hebt bedacht wat je echt gelukkig maakt, kunnen de volgende tips je daarbij helpen.

De 4 tips die helpen om je leven drastisch te veranderen

1. Vind de reden waarom jij je leven wilt veranderen

Zelftwijfel is de grootste oorzaak waardoor mensen stoppen met hun doel. Hoe duidelijker het voor jou is wat je wilt doen en hoe beter je een plan hebt bedacht om dit te bereiken, hoe gemakkelijker het wordt om dit vol te houden. Maak het voor jezelf zo duidelijk mogelijk waarom deze drastische verandering belangrijk voor jou is. Gebruik dit om steeds opnieuw de motivatie te vinden om door te blijven gaan.

2. Gebruik geen tijdelijk doel voor blijvende verandering

Als je iets wilt veranderen, bedenk dan of je echt bereid bent om dit de rest van je leven vol te houden. Alles wat je tijdelijk doet, levert tijdelijke resultaten op. Zodra je begint zie je resultaten, maar als je daarmee stopt neemt het resultaat steeds verder af. Wil je een blijvende verandering realiseren, zorg dan dat je bereid bent om dit voortaan elke dag te blijven doen, zodat je altijd de voordelen ervan blijft behouden.

3. Verandering is afhankelijk van je instelling

Als je besluit iets te willen veranderen, maar je voelt weinig motivatie, zul je niet ver komen. Hoe gemotiveerd ben jij? Hoe sterk is je instelling om dit te bereiken? Het is verstandig om goed na te denken waarom deze verandering zo belangrijk voor jou is, zodat je dit als kracht kan gebruiken om door te blijven gaan.

4. Verandering vindt pas plaats door herhaling

We stoppen vaak met iets omdat we ongeduldig zijn met de resultaten. Het is vervelend als je hard je best doet en niets lijkt te werken, maar is dat ook echt zo? Vaak hebben we te snel bepaald dat het niet werkt, terwijl het achteraf misschien meer tijd nodig had. Geef veranderingen de tijd die het nodig heeft om tot het resultaat te komen die jij graag wilt bereiken.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter