Ik kom steeds niet verder

19/11/2021

Ik kom steeds niet verder

Ik kom steeds niet verder is een vervelende gedachte als je steeds niet verder komt met een stressvol probleem. Doordat je van jezelf weet hoeveel beter je leven zou zijn als dit wel lukt. Helaas dit steeds niet lukt, waardoor je de neiging krijgt om het op te willen geven. Vraag jij je af hoe je verder komt met een moeilijk probleem. Dat kan het volgende artikel hier goed bij helpen…

Bekijk nu de video waarin ik zo goed mogelijk uitleg wat jij kan doen om verder te komen!

Ik kom steeds niet verder en dit geeft mij veel stress

Het is vervelend als je vastzit met een probleem. Vaak hebben we wel een idee hoe je dit oplost, vinden we de oplossing te zwaar, waardoor het niet lukt om dit vol te houden. Terwijl je wel kapot ergert dat het probleem niet weggaat. Je negatief over jezelf kan worden over waarom het steeds niet lukt om dit probleem te overwinnen. Waardoor je afvraagt, ik kom op deze manier niet verder, maar hoe dan wel?

Het verleidelijk is om steeds dezelfde fout te blijven maken omdat dit vaak ook iets geeft. Zou je bijvoorbeeld roken en je merkt dat je last van je gezondheid begint te krijgen. Dan blijf je dit toch doen omdat het je rust geeft. Het lastig om een verandering te maken als het zo verleidelijk is om steeds terug te vallen in oude oplossingen.

Belangrijk om eerst goed voor jezelf te zorgen, zodat je de energie en kracht ervaart om je leven te veranderen. Zodra het zwaar wordt krijgen we vaak de neiging om er mee te willen stoppen. In het geval dat erop dit moment iets plaatsvindt wat jij graag zou willen veranderen. Dan is het belangrijk om te beginnen met te bepalen wat jou nu op dit moment tegenhoudt. Vervolgens te bepalen door welke verleiding dit heeft plaatsgevonden.

Vaak blijven we vastzitten met een probleem omdat het zoveel plezier geeft wat we niet willen kwijtraken. Of het tegenovergestelde, de verandering geeft ons zoveel pijn dat we snel terugvluchten naar onze oude gedrag. Op het moment dat je hier bewust van bent wordt het veel makkelijker om te bepalen hoe je dit oplost.

Door bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat de verandering minder pijn doet, waardoor de verleiding minder groot wordt om terug te vallen in slechte gewoontes. Dit kan je doen door kleinere stappen te maken. Als jij op het begin teveel van jezelf verwacht en een te grootte verandering maakt. Schrikt ons lichaam hier zo sterk van dat we meteen stoppen.

Juist door het plezier van de slechte gewoontes te verminderen, de pijn van verandering kleiner te maken, wordt het makkelijk om verder te komen. Dit alleen is niet voldoende. De volgende stap is om te kijken hoe belangrijk de uitkomst voor jou is. Zou gezonder willen leven, dit is niet belangrijk voor jou, dan zal je minder motivatie voelen om dit te veranderen. Juist door jouw doel belangrijker te maken, versterk je motivatie.

Mag jij een probleem ervaren waar je steeds niet mee verder komt. Kijk dan eens voor jezelf wat jij zou kunnen doen om de gevoelens die jou tegenhouden te verminderen. Of dat je het doel voor jezelf sterker maakt door eerlijk met jezelf te worden dat het nu echt tijd wordt om dit op te lossen. Je niet meer laat tegenhouden met waardeloze excuses. Door in je eigen kracht te gaan staan, je zal merken dat het hierdoor makkelijker wordt om je doel te behalen.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter