Hoe vind je de juiste oplossing tegen stress

24/11/2021

Hoe vindt je de juiste oplossing tegen stress

Hoe vind je de juiste oplossing tegen stress is een vraag die ik vaak krijg als stresscoach. Hierbij merk ik vaak dat het probleem wel duidelijk is. Dat de meeste mensen het lastig vinden om te bepalen wat ze nu precies hiertegen kunnen doen. Bij jij benieuwd hoe je de juiste oplossing vindt tegen stress. Dan kan het volgende artikel hier goed bij helpen…

Bekijk nu de video waarin ik zo goed mogelijk uitleg hoe jij de juiste oplossing vindt!

Hoe vind je de juiste oplossing tegen stress bij ingewikkelde problemen

Het is vervelend als je merkt dat je steeds slechter begint te voelen, je geen idee hebt waardoor dit komt. Vooral als er geen duidelijke aanleiding is over waarom je zo voelt, wordt het lastig om te bepalen wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn. Vaak proberen we van het vervelende gevoel af te komen door simpele oplossingen toe te passen. Zoals vaker een pauze, meer rust, gezonder eten of een pijnstiller.

Helaas zijn de simpele oplossingen niet altijd voldoende. Misschien wordt het vervelende gevoel wel minder. Niet in de mate die jij nodig hebt om je echt goed te voelen. Dit zorgt vaak voor realisatie dat er een groter probleem aanwezig is. Pas als je deze weet te ontdekken en oplost, dat je dan pas ook echt van het vervelende gevoel afkomt.

Dit maakt het belangrijk als eerste stap om goed bij jezelf te ontdekken wat nu precies de kern is van het probleem. Zolang jij niet weet waar je last van hebt, kan je ook niet aan de oplossing werken. En mag het gelukt zijn om te ontdekken wat nu precies het probleem is. Dan is belangrijk om naar de volgende stap te gaan, wat is namelijk de oplossing.

De meeste problemen blijven standhouden omdat we steeds iets doen wat niet handig is, of dat we juist de oplossing blijven vermijden. Zou je op een verkeerde manier met iemand communiceren, dan leidt dit steeds tot ruzie. Zou je dit persoon vermijden, dan kom je ook niet verder met dit probleem. Dit maakt het belangrijk om eerst te bepalen wat jij doet of niet doet, waardoor het probleem blijft bestaan.

Alles wat je herhaald, geeft elke keer opnieuw hetzelfde resultaat. Als je blij bent met het resultaat, ga dan vooral zo door. Als dit niet voor jou werkt wordt het toch echt tijd om het tegenovergestelde te doen. Het tegenovergestelde geeft het tegenovergestelde resultaat. Dit kan zeker het resultaat zijn die jij op dit moment nodig hebt om uit het probleem te komen.

Mag jij op dit moment veel stress ervaren. Dan is het belangrijk om als eerste stap te ontdekken wat nu precies het probleem is. Vervolgens te kijken wat je doet of juist vermijd waardoor het probleem blijft bestaan. Om vervolgens te bepalen wat het tegenovergestelde zou kunnen zijn. Met deze informatie een oplossing te bedenken die jou helpt om het probleem te overwinnen.

Je zal zien dat op het moment dat het duidelijk wordt, dat jij weet wat je kan doen. Hierdoor veel makkelijker wordt om de oplossing te bereiken. Het is lastig om een goede stap naar voren te maken als je steeds hierover twijfelt. Hoe duidelijker je het maakt, hoe minder twijfel je ervaart.

Alleen de oplossing bedenken is niet voldoende. Deze zal je ook echt moeten uitvoeren om het probleem te overwinnen. Dit maak je voor jezelf makkelijker als je duidelijk hebt vastgesteld wat deze oplossing jou geeft. Je dus ook de waarde ervan inziet om hier zoveel mogelijk energie in te stoppen. Waardoor je sterker de kracht ervaart om het probleem te overwinnen die jou veel stress geeft.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter