Hoe maak je de juiste keuze tijdens stress

27/10/2021

Hoe maak je de juiste keuze

Hoe maak je de juiste keuze tijdens stress is zeer lastig omdat er vaak zoveel op je afkomt, dat je niet meer weet wat je moet doen. Je toch door de druk gedwongen voelt om zo snel mogelijk een keuze te maken. Twijfel jij over welke keuze je het best kan maken. Dan kan het volgende artikel hier goed bij helpen…

Bekijk nu de video waarin ik zo goed mogelijk uitleg hoe jij het beste een keuze kan maken!

Hoe maak je de juiste keuze tijdens stressvolle momenten

Het vinden van de juiste oplossing blijft moeilijk, vooral omdat je pas na afloop kan zeggen of het ook echt de juist keuze is geweest. Het probleem bij een keuze maken is dat we vaak bang zijn om de verkeerde keuze te maken. Met als gevolg dat we erg lang nadenken over onze opties. Dit leidt vaak tot meer verwarring.

Het bedenken van de juist keuze komt vooral vanuit rust, hoe helder je voelt, hoe makkelijker het wordt om te bepalen wat jij wilt. Dit betekend dat je wilt oppassen om niet in de verleiding mee te gaan om meteen een keuze te maken tijdens een stressvolle situatie. Door eerst jezelf de tijd te geven om tot rust te komen, voordat je een keuze maakt wat jij wilt doen.

Het is belangrijk dat als jij aan jezelf merkt dat je gespannen, gestrest of moe voelt. Dat je de kracht bij jezelf vindt om niet in de verleiding mee te gaan om van deze zo snel mogelijk af te willen komen door zo snel mogelijk een keuze te maken. Doordat anders de kans bestaat dat je een keuze maakt waar je later spijt van krijgt.

Het is verleidelijk om bijvoorbeeld boos te reageren op andere mensen als jij dit voelt. Vaak ervaar je hier later spijt van en schaam je erover dat je zo agressief hebt gereageerd, over iets wat achteraf wel meeviel. Of ben je iets aan het vermijden wat jij graag had willen doen omdat je het te eng vindt. Later hier achteraf spijt van te hebben dat je het toch niet heb gedaan. Helaas is het dan niet meer mogelijk om dit te corrigeren, omdat het al te laat is.

Belangrijke keuzes wil je niet te snel maken als je last ervaart van negatieve gevoelens. Omdat deze zo sterk jouw keuze op dat moment kunnen beïnvloeden. Het voelt misschien wel op dat moment als de juiste keuze. Uiteindelijk is de kans groot dat je toch later spijt krijgt van deze keuze.

Vooral bij negatieve gevoelens is het belangrijk om eerst te wachten tot het gevoel compleet is verdwenen voordat je een keuze maakt. Zodat je vanuit complete rust en helderheid goed kan waarnemen wat jij wilt. Je hierdoor zal zien dat je veel beter in staat bent om een goede keuze te maken. Waar je ook echt gelukkig meevoelt op het langere termijn.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter