Ik weet niet wat ik moet doen

27/10/2021

Ik weet niet wat ik moet doen

Ik weet niet wat ik moet doen is een gedachte die ervoor zorgt dat het niet lukt om uit een probleem te komen. Als jij niet meer weet wat je moet doen, lukt het hierdoor ook niet om een oplossing toe te passen. Waardoor het probleem in stand wordt gehouden. Weet jij niet wat je moet doen en ben je opzoek naar een goede oplossing. Dan kan het volgende artikel hierbij helpen…

Bekijk nu de video waarin ik zo goed mogelijk uitleg hoe jij erachter komt wat je het beste kan doen!

Ik weet niet wat ik moet doen vanwege twijfel

Het is vaak onze twijfel die ervoor zorgt dat we niet verder komen. Zou je last ervaren van een probleem en de oplossing is duidelijk, dan pas je deze toe en  kom je op deze manier van het probleem af. De reden dat we niet verder komen komt omdat het zo onduidelijk is waar je last van hebt. Waardoor het lastig wordt om te bepalen in welke richting je de oplossing moet zoeken.

De reden dat we vaak moeite hebben om een goede oplossing te vinden komt omdat we niet goed hebben vastgesteld wat belangrijk is. Waardoor je het snel geen hoge prioriteit geeft, hierdoor steeds het probleem voor je uit gaat schuiven. Of dat je snel in de verwarring raakt over wat jij nu precies wilt. Zolang je niet weet wat jij wilt, wordt het moeilijk om een goede stap te maken.

Het is belangrijk om eerst voor jezelf vast te stellen wat jij nodig hebt en wat jouw gewenste uitkomst zou zijn. Zodat je voor jezelf een duidelijk doel heb neergezet om aan te werken. Dit doe je door vooral duidelijk te bepalen wat jij wilt. Hierbij dus oppast dat je niet bedenkt wat andere mensen van jou willen.

De volgende stap is te bepalen welke oplossing het beste voor jou werkt. Hierbij zijn de volgende opties mogelijk:

Accepteren

Dit betekend niet dat je net doet alsof je geen last ervaart van het probleem. Dat je eerder kijkt of het mogelijk is dat je weerbaarder met de situatie omgaat. Heb jij bijvoorbeeld griep, dan duurt het een week tot dit weg is. Het enigste wat je kan doen is het te accepteren en zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen. Om vervolgens met zoveel mogelijk geduld te wachten tot het probleem voorbij is. 

 Verbeteren

Mag het zo zijn dat het probleem nooit weggaat, dan wordt het tijd om actie te ondernemen. Door vast te stellen wat jij kan doen om de vervelende situatie te verbeteren. Door goede stappen te bedenken die jou echt verder helpt tot de oplossing. Hierbij is het belangrijk dat je dit ook echt doet. Want alleen aan de oplossing denken geeft geen resultaat. Is het dus echt belangrijk dat je aan de slag gaat.

Stoppen

Dit is de laatste stap die ik je alleen aanraad in het allerergste geval. Pas wilt doen op het moment dat niets anders heeft gewerkt. Het is zonde om veel tijd te besteden aan iets negatiefs wat jou alleen energie kost. Terwijl je deze tijd ook goed had kunnen besteden aan iets leuks. Dit maakt het belangrijk om een goede keuze te maken of jij door wilt blijven gaan met zoeken van de oplossing, of dat je er helemaal mee stopt.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter