Kleine problemen voelen heel zwaar

27/10/2021

Kleine problemen voelen heel zwaar

Kleine problemen voelen heel zwaar is een lastig probleem. Doordat er eigenlijk niets aan de hand is, je toch aan deze kleine problemen kan storen. Vooral als je van jezelf doorhebt dat alles wel meevalt. Het toch niet lukt om te stoppen met hieraan te storen. Kan dit helaas snel zorgen voor stress. Merk jij vaak dat kleine problemen heel zwaar voelen. Dan kan het volgende artikel hier goed bij helpen…

Bekijk nu de video waarin ik zo goed mogelijk uitleg hoe je het beste kan omgaan met problemen die zwaar voelen!

Kleine problemen voelen heel zwaar waardoor het leid tot stress

Het kan goed voorkomen dat je nu stoort aan iets waar je vroeger nooit last van had. Dit geeft aan dat je nu gevoeliger bent geworden. Of dat er iets sterk is veranderd in jouw leven. Want alles waar jij je aan stoort is relatief. Ben jij bijvoorbeeld gewend aan bepaalde geluiden als je slaapt, dan ervaar jij geen slaap problemen. Terwijl als gewend bent aan doodse stilte. Ervaar je hierdoor elk geluid als een irritatie. Waardoor het niet lukt om in slaap te vallen.

Irritatie ontstaat vaak vanuit wat jij wel of niet gewend bent. Hoe meer je gewend bent geraakt aan wat erop jou afkomt, hoe minder snel je aan alles irriteert. Dit geeft aan dat op het moment dat jij merkt dat kleine problemen steeds zwaarder beginnen te voelen. Dat de kans groot is dat jouw comfortzone steeds kleiner is geworden.

Dit geeft aan hoe belangrijk het is om dagelijks oefeningen te doen waarbij je klein beetje oncomfortabel voelt om je comfortzone te vergroten. Alleen oncomfortabel voelen is niet voldoende. Het is ook belangrijk dat je oefent hoe je het beste met deze gevoelens mentaal kan omgaan. Je dus oefent comfortabel te worden met oncomfortabel gevoelens.

Mooie voorbeelden waarmee je dit kan oefenen is sport, koude douche, mediteren of yoga. Simpel gezegd is het de bedoeling van yoga dat je in een oncomfortabele houding gaat zitten of staan. Om vervolgens te oefenen hier zo comfortabel mogelijk mee te worden.

Het maakt niet uit wat jij gebruikt als oefening. Zolang het iets is wat jou oncomfortabel maakt, om vervolgens te oefenen hier zo comfortabel mogelijk mee te worden. Je zal merken dat hoe meer je aan oncomfortabele gevoelens gewend raakt. Hoe meer alle kleine problemen minder zwaar voelen. Doordat je gewend raakt aan een veel hogere standaard van oncomfortabel gevoelens, waardoor alle kleine pijn minder opvalt.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter