Ik voel mij nooit goed genoeg

27/10/2021

Ik voel mij nooit goed genoeg

Ik voel mij nooit goed genoeg is een gevoel die je snel krijgt als je te streng naar jezelf bent. Doordat je te veel van jezelf verwacht. Vervolgens teleurgesteld raakt in jezelf als het niet lukt. Ervaar jij het probleem, ik voel mij nooit goed genoeg, dan kan het volgende artikel hier goed bij helpen…

Bekijk nu de video waarin ik zo goed mogelijk uitleg hoe jij het beste milder naar jezelf toe wordt!

Ik voel mij nooit goed genoeg in vergelijking met andere mensen

Het is vervelend als je nooit goed genoeg voelt. Natuurlijk kan er af en toe iets fout gaan. Waarvan je tegen jezelf zegt, wat stom dat ik dat heb gedaan. Het wordt een groot probleem als je elke dag nooit goed genoeg voelt. Steeds de frustratie ervaart dat het niet lukt om hetzelfde te bereiken als de mensen om jou heen.

Als mens hebben we sterk de neiging om de mate van ons succes te beoordelen in vergelijking met andere mensen. Als jij een 8 haalt voor je studie, alle andere leerlingen behalen een 9 of hoger. Dan voelt deze 8 toch minder waard doordat jezelf vergelijkt met de andere leerlingen.

Het oordeel, ik ben nooit goed genoeg, komt vaak vanuit de vergelijking tussen jezelf en andere mensen. Door de fout te maken om alleen te kijken naar de mensen om jou heen die het beter hebben. Helaas is er altijd wel iemand die het beter heeft dan jij. Met als valkuil dat het hierdoor nooit lukt om tevreden te zijn over jezelf. Want wat je ook bereikt, het kan altijd nog net iets beter.

Want wat vaak vergeten wordt is dat we allemaal onze eigen talenten hebben. Sommige zijn goed in talen, terwijl andere juist weer goed zijn in techniek. Het is nooit belangrijk dat je overal het beste in bent. Dat je juist geniet van wat jou het meeste plezier geeft. Dit is lastig als je altijd bezig bent met het resultaat.

Het is sterker om de vergelijking met iedereen los te laten. De enige vergelijking die waardevol is, is de vergelijking met jezelf in het heden en van een paar maanden geleden. Je dus bekijkt welke positieve ontwikkelingen je de afgelopen periode hebt meegemaakt. Dus vaststelt hoeveel verder je bent gekomen in vergelijking met drie maanden geleden.

Er is altijd wel iemand die het beter kan dan jij. Dit is niet belangrijk, uiteindelijk gaat het erom hoeveel plezier iets jou geeft. Juist door steeds te oordelen dat je niet goed genoeg bent, worden de dingen in het leven snel minder leuk. Waardoor hobby’s je minder plezier geven, het werk wordt frustrerend of alles begint meer te lijken op een wedstrijd.

Mag jij vaak het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent. Kijk eens wat er gebeurd als je de vergelijking met jezelf en andere mensen loslaat. Je alleen nog kijkt naar de vergelijking tussen hoe je nu bent en een paar maanden geleden. Je zal merken dat je hierdoor met een veel positievere instelling je leven tegemoet gaat.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter