Hoe ga je om met een deadline

27/10/2021

Hoe ga je om met een deadline

Hoe ga je om met een deadline is een vraag die je snel krijgt als je merkt dat je last krijgt van stress. Omdat het belangrijk voelt om een project af te krijgen. Je tegelijkertijd hierdoor steeds meer last kan krijgen van stressklachten. Vraag jij je af hoe je het beste kan omgaan met een deadline. Dan kan het volgende artikel hier goed bij helpen…

Bekijk nu de video waarin ik zo goed mogelijk uitleg hoe jij het beste omgaat met een deadline!

Hoe ga je om met een deadline die veel stress geeft

Het komt vaak voor dat we voor ons werk een project krijgen die binnen een bepaalde tijd af moet komen. Als jij dit vaker hebt gedaan en het is tot nu toe altijd goed gegaan, dan ervaar je ook geen stress. Je ervaart pas stress als je ervan overtuigd bent geraakt dat je het niet gaat redden. Dit geeft aan dat de stress die jij ervaart door een deadline ontstaat vanuit je eigen mening. Zelfs al zou je toch achteraf de deadline behalen. Dan kan deze alsnog leiden tot veel stress omdat jij ervan overtuigd bent dat je het niet gaat redden.

We ervaren pas stress als we in ons hoofd hebben bedacht dat het niet gaat lukken. Dat dus de tijd die ons is gegeven niet voldoende is om het project af te krijgen. Zou je de ervaring hebben dat je het met gemak afkrijgt, dan ervaar je geen stress. Dit geeft aan dat de stress die ontstaat vanuit een deadline wordt veroorzaakt vanuit jouw waarneming.

De beste manier om stress te verminderen vanwege een deadline is door de tijd korter te maken die jij nodig hebt om het project af te krijgen. Door goed voor jezelf te bepalen wat in het project de hoogste prioriteit heeft. Welke andere delen minder belangrijk zijn. Juist door hier een onderscheiding in te maken. Te beginnen met wat belangrijk is. Zorg je ervoor dat je minder stress ervaart omdat het belangrijkste al is gedaan.

Zou je een deadline hebben van 7 dagen. Het lukt jou om het zo te organiseren dat je dit binnen 3 dagen afkrijgt. Dat ervaar je geen stress omdat je een overvloed hebt aan tijd. Dit doe je door het project te verdelen tussen wat wel of niet belangrijk is en met het allerbelangrijkste te beginnen. Door dit af te krijgen binnen 3 dagen geef jezelf meer rust omdat het belangrijkste is gedaan. Je daarna 4 dagen overhebt om er nog iets aan toe te voegen als dat nodig is. Zonder dat je de spanning voelt dat je het niet gaat redden. Waardoor je veel minder last ervaart van stress door een deadline.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter