Beste 4 tips voor: ik zit steeds vast in mijn hoofd

17/02/2022

ik zit steeds vast in mijn hoofd

Ik zit steeds vast in mijn hoofd is een vervelend probleem die kan leiden tot depressieve klachten. Het gevoel van dat je vastzit in je leven is voor veel mensen erg zwaar, kan een sterk gevoel van moedeloosheid geven. Mag jij het probleem ervaren, is zit steeds vast in mijn hoofd. Dan kan het volgende artikel jou hier goed mee helpen…

Bekijk nu de video over wat je het beste kan doen als je vastzit in je hoofd!

Het probleem, ik zit steeds vast in mijn hoofd

Ik zit steeds vast in mijn hoofd voelt verschrikkelijk omdat we graag als mens vooruitgang maken. Als we vastzitten in ons hoofd met een probleem die maar niet weg lijkt te gaan, kan dit snel leiden tot een gevoel van depressiviteit. Vanuit de behoefte dat we graag iets willen bereiken, het steeds niet lukt om dit te behalen. Je hierdoor afvraagt of je ooit uit deze vervelende situatie zal komen.

Vooral op een moment van reflectie kunnen we erg teleurgesteld voelen over ons leven. Doordat bijvoorbeeld afgelopen jaar niet alles is verlopen zoals jij dat wilt. Je steeds afvraag of het komend jaar het jou wel gaat lukken om dit doel te bereiken die jou gelukkig maakt. Doordat je niet gelukkig voelt met hoe jouw leven op dit moment is, je bedenkt wat je nodig hebt om dit te bereiken, het niet lukt om dit te krijgen. Dit leidt tot veel teleurstelling en negatief zelfoordeel. Mag jij last ervaren van dit probleem dan kunnen de volgende tips jou hier goed bij helpen.

De beste 4 tips over wat je kan doen als je vastzit in je hoofd:

1. Hou een lijst bij van de vooruitgang die je maakt tijdens doelen en projecten

Wat we onthouden heeft veel invloed op ons gevoel. Mag jij je slecht voelen, dan werkt het goed om terug te lezen wat voor goede vooruitgang je in het verleden hebt gemaakt. De plezier te voelen dat het er ook momenten zijn geweest waarbij het goed ging. Gebruik deze momenten als motivatie om door te blijven gaan. Je zal merken dat je hierdoor een stuk beter voelt en positiever naar de toekomst kijkt.

2. Voorkom dat je steeds opnieuw dezelfde fout blijft maken

Het herhalen van steeds dezelfde fout kan ervoor zorgen dat je wilt stoppen, vanuit de overtuiging dat alles toch geen zin heeft, omdat het steeds niet lukt. Dit maakt het waardevol om een goede mentale flexibiliteit te oefenen. Niet mee te gaan met de gedachte dat je wilt stoppen, juist te denken in nieuwe opties, die je vervolgens toepast. En op deze manier te voorkomen dat je steeds dezelfde fout blijft maken die ervoor zorgt dat je vastzit in je hoofd.

3. Maak niet steeds dezelfde voornemens die je hiervoor hebt gemaakt

Elk jaar tijdens oud en nieuw maken we nieuwe voornemens voor het komend jaar. Op het begin lukt het om deze vol te houden, ergens in het jaar stoppen we ermee, vervolgens leidt tot teleurstelling omdat het weer niet is gelukt. Als een voornemen steeds niet lukt, stop dan ermee, vind een nieuwe die beter bij jou past.

Vaak kiezen we voor iets wat nu nog te moeilijk is. Het is beter te beginnen met iets makkelijks, als je hieraan gewend bent, begin dan pas met een moeilijkere stap. Gun jezelf de tijd om iets te bereiken. Het hoeft allemaal niet in een keer, zolang je op het langere termijn dit wel behaald.

4. Maak een samenvatting van alle positieve doelen die je hebt behaald

Als je negatieve dingen opschrijft, voel je negatief. Als positieve dingen opschrijft, voel je positief. Hoe meer je iets de aandacht geeft, hoe meer je op deze manier erover nadenkt, dit beïnvloed je gevoel. Dit maakt het belangrijk voor je eigen motivatie om jezelf altijd op het positieve te richten. Om op deze manier jezelf eraan te blijven herinneren dat er ook veel goed gaat in jouw leven. Je op goede weg bent om veel mooie doelen te bereiken. Je hebt het misschien nog niet bereikt, maar je maakt wel goede stappen in de juiste richting.

Deze instelling bereik je door steeds op te schrijven wat goed ging aan het einde van een periode waarin jij je doel heb gesteld. Dit te gebruiken als positieve bevestig om door te blijven gaan met de mooie ontwikkelingen. Waardoor je uiteindelijk deze ook zeker zal bereiken.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter