Het verschil tussen stress en depressiviteit

27/10/2021

Het verschil tussen stress en depressiviteit

Het verschil tussen stress en depressiviteit is moeilijk te bepalen als je last ervaart van een negatief gevoel, je geen idee hebt wat hier de reden van kan zijn. Vraag jij je af waar je last van hebt of ben je benieuwd naar wat nu precies het verschil is tussen stress en depressiviteit. Dan kan het volgende artikel jou hier goed bij helpen…

Bekijk nu de video waarin ik zo goed mogelijk uitleg wat het verschil is tussen stress en depressiviteit!

Hoe bepaal je of je last ervaart van stress of depressiviteit?

Vaak heb je van jezelf door dat je je slecht voelt. Is het lastig om te bepalen wat nu precies de oorzaak is. Zo kan het zijn dat er niets ergs aan de hand is, je tijdelijk ziek voelt. Omdat je de griep heb gekregen of doordat je iets verkeerds heb gegeten. Mag het negatieve gevoel te lang aanhouden, dan geeft dit aan dat de kans groot is dat er een andere oorzaak aanwezig is. Zolang het niet duidelijk wat deze gevoel veroorzaakt, wordt het moeilijk om te bepalen wat jij kan doen om van het negatieve gevoel af te komen.

In de meeste gevallen begin je slecht te voelen doordat je leeft op een manier die niet bij jou past. Het verschil tussen stress en depressiviteit is dat bij stress wordt alles te veel. Doordat je opeens te veel in een te korte tijd moet doen. Of dat je te veel verantwoordelijkheid op je neemt. Terwijl je bij depressiviteit eerder last ervaart van een tekort. Dit kan zijn dat je te weinig leuke dingen doet. Of dat wat je eerst leuk vond nu niet meer hetzelfde gevoel geeft. Waardoor je passie bent kwijtgeraakt en niet meer in staat bent om te genieten van wat je doet.

Bij stress wordt je vaak moe omdat je te veel moet doen, waardoor je helemaal overbelast raakt. Terwijl je bij depressiviteit eerder moe wordt omdat alles geen positieve energie meer geeft. Je merkt dat je steeds meer met tegenzin alles uitvoert. Vooral als je in het leven alleen maar vervelende taken uitvoert en nooit meer iets leuks doet. Begint hierdoor het leven steeds zwaarder en vermoeiender te voelen.

Zowel bij stress en depressiviteit kan je hierdoor erg moe voelen. Dit maakt het lastig om te bepalen waar je last van hebt. Want bij stress is het de oplossing om meer rust te nemen. Terwijl bij depressiviteit het sterker helpt om juist iets leuks te ondernemen. Mag jij veel last ervaren van negatieve gevoelens. Bepaal dan eerst waar jij last van hebt en pas vervolgens de juiste oplossing toe. Door bij stress een stap terug te nemen en bij depressiviteit juist een stap vooruit te maken.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter