Wat moet je doen als je je leeg voelt

10/03/2020

wat te doen als je je leeg voelt

Wat moet je doen als je je leeg voelt is en vraag die snel ontstaat op het moment dat we teveel van onze energie zijn kwijtgeraakt. Doordat we door de stress en spanning zo hard bezig zijn geweest, dat we ons hierdoor helemaal leeg zijn gaan voelen. Met als gevolg dat het steeds moeilijker wordt om alles vol te houden. Doordat je de energie niet ervaart om te gaan met moeilijke situaties. Mag jij je dus afvragen, wat moet je doen als je je leeg voelt. Dan kan het volgende jou zeker hierbij helpen…

Inhoudsopgave

Wat moet je doen als je je leeg voelt als mens

In ons leven kan het voorkomen dat we zo ontzettend druk bezig zijn. Dat we hierdoor ontzettend veel energie uitgeven. Met als gevolg dat we ons hierdoor erg leeg kunnen voelen. Vaak weten we dit wel op te lossen door meer rust te nemen. Maar mag het zo zijn dat je bij jezelf merkt dat dit toch te weinig helpt. Doordat je vooral erg leeg voelt bij alles wat je doet, waarbij niets meer jou nog een gevoel geeft. Dan kan dit op het begin nog als heel fijn worden ervaren. Doordat alles wat je mogelijk pijnlijk vind hierdoor minder sterk voelt. Met als gevolg dat we het een stuk makkelijker vinden om met deze pijnlijke situatie om te gaan.

Hoe minder je eigen gevoel kan waarnemen, hoe sterker het gevoel van een leeg leven wordt. Doordat er geen gevoel meer in jou is die je leven kleur geeft.

Het nadeel is alleen dat je hierdoor ook niet meer kan genieten van alles wat jouw plezier geeft. Met als gevolg dat het goed mogelijk is dat je begint af te vragen: Wat moet je doen als je je leeg voelt en hoe krijg ik weer mijn gevoel terug. Want wat je namelijk ziet op het moment dat je leeg voelt. Is dat we steeds minder in ons lichaam zitten. Doordat de kans groot is dat je jezelf teveel heb gedwongen verder te gaan dan je eigenlijk kan. Met als gevolg dat we hierdoor de verbinding met ons eigen lichaam zijn gaan onderdrukken, om beter met deze gevoelens van spanning en stress om te kunnen gaan.

Hoe een tekort aan energie ons een leeg gevoel geeft

Want wat je namelijk ziet is dat wij als mens verschillende vormen van energie in ons lichaam hebben. Waarbij als we deze teveel hebben uitgeput we daarna met een leeg gevoel blijven hangen. Een mooi voorbeeld hiervan is jou eigen concentratie. Waarbij je dus ziet dat je een bepaalde vorm van energie in je hoofd hebt. Die ervoor zorgt dat je kan concentreren op wat je doet. Waarbij als je dan in ochtend opstaat. Je bij jezelf zal merken dat je op dat moment erg veel energie ervaart. Dat je dus ook goed kan concentreren op wat je doet. Waarbij als je dan de dag bezig bent geweest. Deze vorm van energie minder is geworden waardoor je juist moeite krijgt om je nog te kunnen concentreren. Wat geeft aan dat iets in jouw lichaam aanwezig was, dat nu weg is waardoor je leeg voelt.

Wat je dus mooi terug ziet is dat we ons erg leeg kunnen gaan voelen op het moment dat we bepaald energie van ons lichaam gebruiken. Waarbij we daar net iets te ver in door zijn gegaan. Met als gevolg dat ons juist leeg voelen doordat we geen energie meer over hebben. Wat zie bijvoorbeeld als je gaat hardlopen. Waarbij als je goed uitgerust bent en dus ook veel energie voelt. Het veel makkelijker wordt om het hardlopen vol te houden. Terwijl als je al van tevoren erg moe was. Zal je merken dat het hardlopen erg zwaar voelt om door te blijven gaan. En dat je waarschijnlijk na afloop nog veel meer moe en leeg voelt dan daarvoor.

De verschillende vormen van energie. Waarbij als je hier een tekort in ervaart je hierdoor erg leeg gaat voelen

De energie van het denken: De hoeveelheid concentratie die je ervaart in je hoofd. Waarbij als je bijvoorbeeld de hele dag achter de computer heb gewerkt. Nog veel energie voelt in je lichaam. Maar het niet meer lukt om nog iets te bedenken, doordat je in je hoofd helemaal leeg voelt.

De energie van het lichaam: De energie die je vooral gebruikt op het moment dat je veel beweegt. Waarbij je dus lichamelijk erg moe kan voelen. Maar dat je in je hoofd nog wel goed kan concentreren.

De energie van je gevoel: De energie die je ervaart op het moment dat je een sterk gevoel hebt. Zoals bijvoorbeeld wanneer je boos bent. Waarbij je dan na afloop helemaal uitgeput voelt van het boos zijn. Wat geeft aan dat deze vorm van energie minder is geworden.

De reden dat we zoveel energie kunnen kwijtraken die ons leeg maakt

Mag jij je dus erg leeg voelen. Dan is het goed mogelijk dat je dus teveel energie uitgeeft. Doordat je teveel denkt, teveel vraagt van je lichaam of dat je juist afgelopen tijd zoveel ontladingen heb gehad van je gevoel. Dat je hierdoor helemaal energetisch leeg bent gaan geworden. Wat maakt het belangrijk dat je vooral voor jezelf realiseert wat nu precies de reden kan zijn dat je zoveel van jezelf heb gevraagd. Met als volgende stap jezelf meer rust te geven om hiervan bij te komen. Met name omdat het ook echt tijd kost om deze energie weer aan te vullen. Waarbij je zal merken dat het steeds makkelijk wordt om dit terug te krijgen als je beter voor jezelf gaat zorgen.

Dat het voor andere mensen makkelijk is wilt niet altijd zeggen dat het voor jou ook zo is. Met als gevolg dat de kans groot is dat je hier meer energie aan uitgeeft dan je zou willen.

Het probleem is alleen dat het vaak erg lastig kan zijn om te bepalen hoe je dit nu precies het beste kan doen. Doordat we vaak zo sterk vanuit een bepaalde routine leven. Dat we hierdoor moeilijk vinden waar we nu precies zoveel energie aan uitgeven. Met als gevolg dat het goed mogelijk is dat de reden dat je nu leeg voelt kan komen door iets van jezelf wat je nooit had verwacht. Wat kan vooral ontstaat als dit iets is wat andere mensen ook doen. Waardoor jij je heb aangeleerd dat dit iets normaal is wat weinig energie hoort te kosten. Wat kan al zoiets simpels zijn als kinderen opvoeden. Waarbij de meeste andere ouders overkomen alsof alles heel leuk en makkelijk gaat, terwijl dat voor jou toch niet zo is. Wat betekend dus dat op het moment dat je van jezelf door begint te krijgen dat je iets moeilijker vindt dat een ander. Dat dit waarschijnlijk ook de reden is waarom je zo leeg voelt, doordat je hieraan meer energie aan uitgeeft dan een ander.

Hoe kom je het beste van het lege gevoel af

Wat maakt het belangrijk om eerst voor jezelf vast te stellen hoe jij je leven ervaart en wat dus mogelijk voor jouw zwaarder zou kunnen zijn dan bij een ander. Met als volgende stap te bepalen hoe jij hier op een betere manier mee om kan gaan. Door echt jou eigen manier te vinden dit bij jouw past. Want vaak vinden we pas iets zwaar als we het moeten doen op een manier waar we ons niet fijn bij voelen. Waardoor we juist veel energie gaan uitgeven om dit vol te houden. Terwijl als je juist jou manier volgt, je hierbij zal merken dat alles veel soepeler verloopt en dus minder energie kost.

Hoe sterker jezelf doorhebt, hoe makkelijker het wordt om je eigen energie goed te verdelen. Waardoor je minder uitgeput en leeg voelt.

Zou je graag dus minder leeg willen voelen, dan is het belangrijk dat je voor jezelf gaat kijken hoe je meer kan leven op de manier die bij jouw past. Waarbij je vooral gaat vaststellen waar je nu vooral zoveel energie aan uitgeeft, en hoe je dit kan veranderen. Want hoe dichter je leeft op de manier zoals jij bent. Hoe meer dit ervoor zorgt dat je energie weet te behouden.

Waar je dus vooral op wilt letten is dat je niet te streng naar jezelf bent. Want het is juist deze strengheid die ervoor zorgt dat je eerder gaat doen wat niet bij jouw past. Doordat we bang zijn dat we anders door andere worden afgewezen, of dat we niet het resultaat krijgen waar we naar opzoek zijn. En juist door los te laten wat ander mensen van jou vinden of wat er moet worden behaald. Geeft dit juist weer de energie die je nodig hebt om je weer beter te voelen. Met als gevolg dat je steeds meer van het lege gevoel afkomt.

Belangrijkste tips van dit artikel

  • Op je moment dat je leeg voelt is dit vaak een signaal die aangeeft dat je waarschijnlijk teveel energie heb uitgeven. Met als gevolg dat je erg moe en leeg kan voelen. Wat maakt het belangrijk te realiseren wat hier de reden van was en wat je hiermee mogelijk zou kunnen doen.
  • De kans is groot dat op het moment dat je leeg voelt. Dat dit komt doordat je op een manier leeft die niet bij jouw past. Waardoor je erg veel energie moet uitgeven om dit vol te kunnen houden.
  • Mag je erg leeg voelen, dan is het vooral belangrijk om voor jezelf vast te stellen hoe je energie beter kan verdelen. En wat voor jou vooral een fijne manier is om met een situatie om te gaan waarbij je zoveel mogelijk bij jezelf blijft.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter