Hoe denken mensen over mij

08/03/2020

hoe denken mensen over mij

Hoe denken mensen over mij is een gedachte die we snel krijgen op het moment dat we een ander niet goed begrijpen. Met als gevolg dat we snel aan onszelf kunnen gaan twijfelen of we iets verkeerds hebben gedaan. Waardoor we vervolgens veel stress kunnen ervaren over hoe we het best hiermee kunnen omgaan. Mag jij dus veel stress ervaren van gedachtes zoals, hoe denken mensen over mij. Dan kan het volgende hier zeker bij helpen…

Inhoudsopgave

De vraag: Hoe denken mensen over mij?

Vooral in onze westers maatschappij word het denken heel hoog geschat. Met name doordat we erg veel bezig zijn met problemen te willen op te lossen. Waarbij we bijvoorbeeld in de wetenschap proberen op deze manier via onderzoek hierbij proberen de oplossing te vinden. Er zijn zeker moment waarbij ergens goed over na te denken erg goed helpt. Doordat je hierdoor voor jezelf het inzicht krijgt wat er nu precies plaats vindt bij een probleem. En wat je dus mogelijk zou kunnen doen om hieruit te komen. Maar teveel nadenken kan er ook juist voor zorgen dat je hierdoor veel innerlijke onrust ervaart. Met name als je gedachtes ervaart zoals hoe denken mensen over mij? Waarbij je erg onrustig kan voelen over de mening van andere mensen.

Hoe afhankelijker we zijn van een ander, hoe belangrijker we het vinden wat hun mening over ons is.

Want we krijgen pas deze gedachte over hoe denken mensen over mij. Op het moment dat we met andere mensen omgaan. Waarvan het ons niet duidelijk is wat ze van ons vinden. Terwijl we het wel belangrijk vinden om door deze gewaardeerd te worden. Wat kan bijvoorbeeld plaats vinden op het moment dat je niet weet of een leraar tevreden over jou is, terwijl je wel graag de opleiding wilt halen. Of dat je een beginnende relatie hebt waarbij je merkt dat je de ander erg leuk vindt, maar dat het lijkt alsof deze erg over jouw twijfelt. Of dat je vroeger ergens erg mee werd gepest, waardoor je het idee kreeg dat niemand je aardig vindt. Met als gevolg dat het goed mogelijk is dat je hierdoor steeds kan denken dat ander mensen op jou neer kijken, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Hoe angst onze gedachtes beïnvloeden over wat ander van ons denken

Wat je dus steeds terug ziet komen is hoe ontzettend we ons druk kunnen maken op het moment dat we geen bevestiging krijgen van andere mensen. Want het is met name op het moment dat we afhankelijk zijn van een ander. Maar de ander niet aangeeft wat deze over jouw denkt. Dat we hierdoor de neiging krijgen om dit zelf in te gaan vullen. Met als gevolg dat we in meeste gevallen dit vaak negatief gaan invullen. Doordat erop dat moment een sterke angst aanwezig is  waardoor geen controle meer voelen over de situatie. Doordat de ander niet aangeeft waar we aan toe zijn. Waarbij we dan voor onszelf dit proberen op te lossen. Door voor onszelf te bedenken wat de ander denkt. Zodat dit ons weer de rust geeft die we nodig hebben.

 

Angst laat ons altijd denken dat alles veel erger is, dan wat er echt in de realiteit plaats vindt. Wat maakt het belangrijker dat je realiseert dat deze je gedachtes beïnvloeden.

Want wat er namelijk snel gebeurt op het moment dat we gaan twijfelen over hoe denken mensen over mij. Waarbij we dus niet van een ander krijgen te horen wat deze over ons denkt. Dat we hierdoor onze angst weer tot rust willen brengen door zelf in te gaan vullen wat mogelijk de ander over ons denkt. Met in de hoop dat we op deze manier van onze spanning en stress afkomen.

Want je kan je voorstellen dat op het moment dat je zorgen maakt over een examen. Dat we hierbij vaak veel steun ervaren als we voor onszelf met onze eigen gedachtes hebben bepaald dat we hier klaar voor zijn. Op het moment dat een leraar niet deze bevestiging aan ons geeft. Kunnen we daardoor snel aan onszelf gaan twijfelen. Waarbij we dus gaan invullen waardoor mogelijk de leraar ontevreden over is. Met in de hoop dat als we dit kunnen verbeteren, we hierdoor toch het examen weten te behalen.

Hoe echt zijn nu eigenlijk onze gedachte over ander mensen

Het bijzonder is dat de gedachtes over wat andere mensen mogelijk over ons denken in bijna alle gevallen nooit klopt. Met name doordat we zo erg worden beïnvloed door onze eigen mening. Dat we niet meer goed kunnen waarnemen wat de mening van een ander is. Want je kan je voorstellen dat op het moment dat jij je ergens bang over voelt. Dat je het waarschijnlijk veel zwaarder maakt dan iemand ander die niet deze angst ervaart. Met als gevolg dat het goed mogelijk is dat je vanuit je angst alles helemaal mis ziet gaan. Terwijl dit bij de ander nooit was opgekomen.

Als mens kunnen we ons erg druk maken over wat ander van ons denken. Terwijl de rest van de wereld zich alleen maar druk maakt wat jij over hun denkt.

Want wat vaak word vergeten is hoe ontzetten iedereen leeft vanuit zijn eigen gedachtes en gevoel. Wat geeft aan dat jouw invulling over hoe ander mensen over jouw denken niet klopt. Doordat deze met zulke ander gevoelens en gedachte jouw waarnemen. Dat dit nooit hetzelfde zal zijn als de gevoelens en gedachtes die je over jezelf hebt. Met als gevolg dat het goed mogelijk is dat jij het idee hebt dat iemand jou bijvoorbeeld niet aardig vindt, terwijl de ander dit helemaal niet over jouw denkt.

Een leuk verhaal over hoe andere mensen over ons denken

Een mooi verhaal hierover is van een man uit Amerikaan en een man uit Zweden die samen in de auto zitten. Ze zijn samen op reis ergens naar toe voor hun werk, maar ze kennen elkaar verder niet. Dus ze ontmoeten elkaar net en proberen elkaar beter te leren kennen. Waarbij de man uit Amerika erg veel begint te praten over wat hij allemaal doet. En de man uit Zweden alleen maar aandachtig luistert maar verder niets zegt. Ze bereiken de locatie en ze gaan allebei naar hun eigen hotel kamer. De man uit zweden komt uit een cultuur waar weinig word gepraat, maar vond het wel een leuk gesprek met de man uit Amerika. Terwijl op datzelfde moment de man uit Amerika denkt dat de man uit Zweden een ontzettende hekel aan hem zal hebben. Want hij komt uit een cultuur waar veel wordt gepraat. Maar de man uit Zweden zij helemaal niets. Dus krijgt hij al snel de gedachte dat deze vast een hekel aan hem zal hebben.

Wat je dus ziet gebeuren in het verhaal hiervoor. Is dat we dus in dit geval vooral communiceren vanuit onze eigen cultuur met andere mensen. Waarbij er een verwachting word geplaatst dat deze op dezelfde manier met jou ook zal omgaan. Waarbij op het moment dat dit dus niet gebeurd we meteen het idee kunnen krijgen dat de ander een hekel aan ons heeft. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Maar dat je twee ander soort mensen bij elkaar hebt die op een ander manier communiceren.

Hoe kan je het beste omgaan met hoe andere mensen over jouw denken

Wat maakt het dus ook zo belangrijk dat op het moment dat je veel spanning of stress ervaart over wat ander mensen mogelijk over jou denken. Dat je echt voor jezelf realiseert dat de kans dat dit echt is, waarschijnlijk heel klein is. Dat dit echt iets is wat in je eigen hoofd rondsleept. Waarbij dus de meest makkelijkste manier om van deze spanning af te komen is door het te vragen aan een ander. Wat kan natuurlijk heel eng en ongemakkelijk zijn. Doordat we altijd bang zijn voor het antwoord wat gaat komen. Maar dat weet je tenminste wel na afloop waar je aan toe bent.

Pas als je het vraagt weet je het zeker. En tot die tijd is het alleen maar een gedachte die misschien niet klopt.

Mag het zo zijn dat je in een situatie zit waarbij het niet mogelijk is om te vragen aan een ander wat deze van jouw denkt. Dan is vooral belangrijk om te realiseren dat jouw gevoel van angst waarschijnlijk alles veel erger maakt dan het eigenlijk echt is. Waarbij het dus vooral de volgende stap is weer het vertrouwen in jezelf te vinden. Door juist alles van een meer positieve kant te bekijken. Waarbij jezelf er dus vooral opgaat richten het op een positieve manier in te vullen wat een ander van jouw denkt. Met als gevolg dat je hierdoor veel meer rust in je hoofd krijgt. Waardoor je veel minder jezelf kwijtraakt op het moment dat je gedachtes ervaart zoals, hoe denken mensen over mij.

Belangrijkste tips van dit artikel

  • Op het moment dat we erg afhankelijk zijn van een ander voor ons geluk. Kunnen we snel door onze angst gespannen raken als dit persoon niet duidelijk is over wat hij denkt. Met als gevolg dat we dit zelf gaan invullen. Waarbij angst het altijd zwaarder zal maken dan het in het echt is.
  • Want mag het zo zijn dat een ander persoon gedrag vertoont waarbij jij het gevoel krijgt dat je iets verkeerds heb gedaan. Dan kan goed voorkomen dat het andere persoon een andere manier van communiceren heeft. Wat dus nog niet wilt zeggen dat deze iets tegen jou heeft. Maar dat deze zijn waardering op een ander manier naar jou uit.
  • Mag je dus spanning ervaren doordat je niet weet wat een ander van jou vindt. Maar dat je het wel belangrijk vind dat deze een goede indruk van jou heeft. Dan zal je toch echt de kracht bij jezelf moeten gaan vinden om dit te gaan vragen aan de ander. Doordat je dan pas echt duidelijk krijgt wat iemand nu eigenlijk echt van jouw denkt.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter