Signalen in het leven die belangrijk zijn

22/08/2018

Signalen in het leven

Signalen in het leven komen vaak vanuit ons onderbewustzijn. Waarbij we deze signalen opeens steeds vaker waarnemen. Zonder dat we door hebben waar deze vandaan komen. Terwijl eigenlijk deze signalen heel veel over onszelf zegt over wat we nodig hebben. Ben jij dus benieuwd wat deze signalen in het leven voor jou betekend. Dan kom je er op de volgende manier achter…

Inhoud

Signalen in het leven die belangrijk zijn die we vaak missen

Het is bijzonder hoe we als mens bezig zijn met zo veel mogelijk succes te willen behalen in deze wereld. Vooral als je ook realiseert hoe snel je deze ook weer kan kwijt raken. Doordat je bijvoorbeeld je baan verliest, je bedrijf gaat failliet of je gaat scheiden van de vrouw van wie je vroeger veel hield. Waarbij ons meteen afvragen, welke signalen in het leven heb ik gemist waardoor dit onverwachts is gebeurd.

Dit geeft dus ook meteen aan hoe onstabiel onze wereld kan zijn. Omdat we dingen voor onszelf hebben bereikt die we zo weer kunnen kwijt raken. Het is vaak ons gevoel van stabiliteit en vertrouwen in de toekomst dat we de verwachting hebben dat alles zo blijft. Waarbij als we het kwijtraken we meteen ontzettend gestrest en veel pijn ervaren.

Omdat het voelt alsof onze hele wereld is veranderd en het dus lijkt alsof we daar totaal geen grip meer over hebben. Het is juist ons gevoel van controle over ons eigen leven wat het zo belangrijk maakt voor ons geluk. Omdat hoe erg alles ook mag zijn wat we meemaken. Zolang we van onszelf weten dat we de kracht hebben om hier weer uit te komen. Zullen we nooit echt helemaal de weg kwijt zijn.

We raken pas ons zelfvertrouwen kwijt als we onze stabiliteit kwijt raken. Doordat alles wat we dachten van hoe deze wereld in elkaar zat opeens na zo een heftige gebeurtenis niet meer lijkt te kloppen. Wat is voor de meeste het punt dat ze de hoop op een beter leven niet meer zien.

De invloed die gedachtes en gevoelens hebben op wat denken te willen

Bij de gedachte, wat wil ik. Is het belangrijk te bedenken dat alles wat we zien. We dus waarnemen vanuit ons eigen perspectief. Doordat we aan een gebeurtenis een gedachte of gevoel aangeven. Waardoor het eerder onze waarneming wordt dan wat er echt in de realiteit gebeurd.

Datzelfde is natuurlijk ook voor alle andere vormen van zintuiglijke waarneming. Wat geeft dus ook aan dat niets is echt zoals jij dat denkt dat het is. Maar een waarneming van wat je denkt te zien vanuit je eigen mening. Wat betekend dus dat het niet zo hoeft te zijn. Je maakt het alleen zo voor jezelf op basis van je eigen gedachte en gevoelens. Dit leidt wel meteen tot de vraag. Is alles wat we denken en voelen dus ook echt waar?

De reden dat we snel een miscommunicatie kunnen hebben met andere mensen over vroeger. Komt doordat wij als mens de neiging hebben om deze herinnering te zien vanuit onze eigen waarneming. Die gebaseerd is op ons gevoel van onze kant van het verhaal. Wat er dus voor zorgt dat twee mensen hetzelfde hebben meegemaakt. Maar wel twee verschillende verhalen hebben over wat er is gebeurd.

Je kan vandaag heel boos zijn op iemand. En het morgen weer hebben goedgemaakt en dit persoon weer heel leuk vinden. Wat geeft aan dat je gevoel maar een tijdelijke interpretatie is van dat persoon dat zo weer kan veranderen. Hetzelfde met gedachte, als jezelf kan leren dat het glas half-vol is in plaats van half-leeg. Betekent dat dus ook dat je gedachtes niet echt zijn. Doordat je de volgende dag alweer heel anders over een gebeurtenis kan nadenken. Doordat je bijvoorbeeld tot een nieuw inzicht bent gekomen.

Wat is dus echt en wat zeggen deze signalen over ons leven

Gedachtes en gevoelens over jezelf zijn dus vaak iets wat je tijdelijk waarneemt. Waardoor het eigenlijk niet echt iets met jou te maken heeft als persoon. Maar meer iets zegt over wat je op dat moment in bij jezelf ervaart. Het enige wat echt is je eigen bewustzijn die invloed uitoefent op wat je denkt en voelt. Omdat wat je ook de dacht of voelt je altijd in staat bent om dit te veranderen. Dit bewust zijn die steeds de keuze ervaart hoe je met gedachtes en gevoelens omgaat zal ook nooit verdwijnen.  Waardoor dit meer met jou echte zelf heeft te maken dan wat je tijdelijk bij jezelf waarneemt.

Alles wat we zien word beïnvloed door ons gevoel en gedachte. Die vanuit onze herinneringen hier een associatie mee maken. Waardoor we deze nooit objectief zullen waarnemen. Maar altijd vanuit onze eigen mening over wat we van iets vinden.

Dit dus het punt is waar je voor jezelf je eigen kracht vind bij de vraag, wat wil ik nu echt in het leven. Door voor jezelf de volharding te vinden dat hoe moeilijk alles ook mag zijn. Altijd de keuze te blijven maken hier met rust naar te kijken. En bewust te blijven dat er dus altijd meerdere mogelijkheden zijn. Waarbij je voor jezelf uiteindelijk de juiste keuze kan maken wat voor jou goed voelt.

Hoe erachter te komen wat je onbewust wilt

Vaak zijn we er niet bewust van hoe erg onze mening ons beïnvloed en nemen we aan dat alles wat we zien dus echt zo is. En op zich zou je ook op deze manier naar de wereld kunnen kijken. Door alles heel feitelijk te benoemen. Zoals daar staat een huis en tegen dat huis staat een fiets aan. Wat zijn voorwerpen of dingen die we waarnemen in deze wereld. Niets meer of minder dan wat het is. Vaak kijken we toch niet op deze manier naar alles wat we waarnemen.

Als we bijvoorbeeld naar een huis kijken hebben we daar vaak meteen een mening over. Zoals het is mooi of lelijk, of het is bijzonder oud of juist erg modern. Dit zijn allemaal oordelen die jij zelf maakt. Terwijl iemand anders die misschien toevallig langs datzelfde huis loopt. Daar weer een totaal andere meningen​ over kan hebben met andere ideeën en gedachtes.

Het is opvallende hoeveel meningen we hebben over alles wat er in ons leven gebeurt. En vaak zegt het niets over wat we zien, maar meer over wat het met ons doet. Waarbij zo een mening over bijvoorbeeld het huis. Meer over jou zegt dan over het huis zelf.

Wat het over ons zegt dat we dit zo graag willen

Wat zo bijzonder is aan ons eigen perspectief is dat we juist de dingen zien in dit leven zien die we graag zouden willen hebben, maar we helaas toch missen. Zoals bijvoorbeeld, je voelt je heel erg eenzaam en je hebt behoefte aan een relatie. Dan zal je opeens overal op straat verliefde stelletjes zien. Of je wilt graag kinderen, dan zal je opeens overal kinderwagens zien. Of je wilt afvallen, dan zal je opeens overal mensen zien met lekker eten in hun handen.

Het bijzondere is dat wat jij ziet, wat hiervoor nooit opviel. Er altijd al is geweest in het dagelijks leven. Maar het begint ons pas nu op te vallen omdat het ons persoonlijk raakt. Doordat we juist onbewust meer op deze gaan letten. En we dus ook het gevoel krijgen dat het lijkt alsof we deze dingen opeens een stuk vaker zien dan we normaal zouden doen.

Wat geven deze signalen in het leven nu precies aan

Het bijzondere aan dat je meer gaat letten op wat jij graag zou willen, is dat dit er waarschijnlijk er altijd al was. Maar dat dit voor jou meer waarde heeft gekregen waardoor dit eerder bij jou is gaan opvallen. Wat dus aangeeft dat je hier iets in mist in jouw leven wat je graag in de toekomst zou willen hebben.

Dit kunnen subtiele dingen zijn die misschien niet altijd meteen even duidelijk zijn. Maar je zal bij jezelf ontdekken dat als je er de tijd voorneemt hierbij stil te staan. Dat je bijna altijd wel achter de achterliggende gedachte of emotie komt van wat de reden is waarom je dit opeens ook zoveel meer waarneemt op straat dan hiervoor. En dus ook welke behoefte hierbij voor jou nog onbewust nog niet is vervuld.

Alles wat we onbewust graag het liefst zouden willen in ons leven. Kom tot uiting doordat we in het dagelijks leven deze opeens veel meer lijken waar te nemen. Doordat we hier onbewust steeds meer op zijn gaan letten. Doordat we dit in ons eigen leven missen.

Dit tekort aan behoefte kan een goede reden zijn voor de stress die jij ervaart. Wat begint met bewust te zijn welke dit is. Waarbij je vervolgens kijkt wat je daarmee kan doen. Probeer eens voor de grap eens over straat te lopen en te kijken wat het met je doet en waar jij vooral op let. Je zal nog verbaasd staan wat je daardoor over jezelf leert en wat je dus eigenlijk nog graag zou willen in het leven. Waardoor je steeds dichterbij komt bij het antwoord van de vraag, wat is nu op dit moment mijn grootste behoefte die nog niet vervuld is.

De belangrijkste tips van dit artikel

  • Als mens zijn we vooral bezig met alles zoveel mogelijk willen vast te leggen. Zodat we voor onszelf de veiligheid voelen dat alles in de toekomst ook zo zal blijven. Het probleem dat hiermee naar voren komt is dat de toekomst niet altijd loopt zoals wij dat graag zouden willen. Met als gevolg dat we veel stress kunnen ervaren op het moment dat alles waar we ons aan vasthielden opeens lijkt te verdwijnen.
  • Wat we snel doen is vanuit ons eigen perspectief alles om ons heen in de wereld beoordelen. Waarbij we er voor onszelf snel een gedachte of gevoel aan plakken. Wat ervoor zorg dat we een situatie sterk vanuit onze eigen mening waarnemen. Wat ervoor zorgt dat we snel een miscommunicatie met andere mensen kunnen hebben. Doordat zij de gebeurtenis anders hebben ervaren.
  • Het bijzondere aan ons als mens is dat we voor een groot deel worden gestuurd door ons onderbewustzijn. Die vooral naar voren komt op het moment dat we graag iets willen in ons leven wat we zelf niet door hebben. Waardoor het lijkt alsof we dit steeds vaker om ons heen waarnemen. Terwijl dit niet vaker voorkomt, maar we juist ons hier onbewust meer op zijn gaan richten. Waardoor het lijkt dat we dit vaker zien.
  • Zou jij dus graag meer willen weten over wat jij graag zou willen in het leven. Dan kan het al heel sterk werken als je bijvoorbeeld over straat loopt, waarbij je voor jezelf gaat waarnemen wat jou vooral opvalt. En het zal je verbazen dat de kans groot is dat dit iets is wat jij best wel graag zou willen, zonder dat je het van jezelf door had.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter