Invloed van positief denken

09/10/2018

Invloed van positief denken

Invloed van positief denken wordt snel door mensen onderschat. Met name doordat we in ons leven veel problemen kunnen hebben die leiden tot negatieve gedachtes. Waardoor juist alle positieve gedachtes minder serieus door ons worden genomen. Terwijl deze juist een bijzondere goede invloed hebben over hoe wij het leven op een positievere manier kunnen waarnemen. Zou je dus graag minder negatief willen nadenken. Ben je dus benieuwd naar de invloed van positief denken. Dan kan je er op de volgende manier beter in worden…

Inhoud

Invloed van positief denken en hoe dit precies werkt

In ons leven laten we ons voornamelijk sturen door onze gedachtes. Vooral als het gaat om beslissingen nemen waarbij we dus voor onszelf bedenken waar we nu eigenlijk echt voor staan. Of juist om lekker weg te fantaseren over het dagelijkse leven over alle leuke momenten die nog gaan komen, doordat je al redelijk goed bent in positief denken.

Waar komen deze gedachtes nu eigenlijk echt vandaan en welke invloed heeft positief denken op ons leven. Volgens oosterse filosofieën komt onze gedachte eerst uit een klank dat daarna een woord wordt. En vervolgens een zin, waarbij we van hieruit een heel beeld kunnen vormen wat onze gedachte vormt.

Het zal je ook vast wel een keer zijn opgevallen dat als je iets denkt. Je vanuit deze gedacht meteen nieuwe gedachtes ontstaan. Doordat deze nieuwe gedachte je doet herinneren aan iets wat je al eerder hebt meegemaakt. Wat je weer op nieuwe gedachtes laat komen.

Wat interessant is om op te merken bij gedachten. Is dat we dus zo opeens met ons hoofd bij een oude herinnering kunnen zijn. Terwijl we geen idee hadden hoe we daarop kwamen. Maar we dan toch deze niet meer kunnen loslaten doordat de gedachte zo sterk waarnemen. En vaak als je nog een beetje kan terug halen welke gedachte je hiervoor had, waaruit deze gedachte is ontstaan. Zal je merken dat deze twee niet eens zoveel qua inhoud op elkaar hoeven te lijken.

Dat de eerste gedachte wel vanuit een bepaalde associatie een bepaalde klank gaf. Wat zich vervolgens tot een bepaald beeld vormde en zo hieruit de nieuwe gedachte werd gemaakt. Hierbij zie je iets heel interessants naar voren komen. Namelijk dat alles wat je ziet, hoort, herinnert of afvraagt. Vervolgens ook meer van dit soort gedachtes hierdoor ontstaan.

Positief denken tegenover negatieve gedachtes

Wat je dus ziet is dat als je een gedachte hebt, deze alleen maar meer aanzet tot meer gedachtes. Wat betekent dus dat op het moment dat je negatief gaat nadenken. Dit alleen maar zal leiden tot nog meer negatieve gedachtes. Doordat je steeds meer op dit soort type gedachte bent gaan richten. Terwijl als jezelf juist richt op positieve denken, deze juist jou alleen maar zullen versterken in nog meer positieve waarneming. Het makkelijkst zou dus zijn om ervoor te zorgen dat je altijd positief denkt.

Je energie gaat naar waar jij je het meest op richt. Wat betekend dat op het moment dat je al je energie en aandacht richt op je negatieve gedachtes. Je deze daardoor steeds sterker maakt en je juist de positieve kant steeds kleiner. Waardoor het dus voor jezelf lijkt alsof je alleen nog maar negatief kan nadenken.

En ook al is misschien jou huidige situatie niet zo positief op dit moment. Dan is het nog steeds de kunst om hierop met een positieve manier naar te kijken. Het probleem is dat we vaak al in een negatieve houding zitten voordat we dit door hebben. En het dus eigenlijk al te laat is waardoor we in een spiraal komen vastzitten van onze negatieve gedachtes. En er vervolgens veel moeite mee hebben om hier weer uit te komen.

Hoe word je dus beter in positief denken

De vraag is dus, hoe zorg je ervoor dat je weer gaat positief denken terwijl je nog bij je negatieve gedachtes zit. Het beste waar je als eerst mee kan beginnen is eerst bewust te worden en waar te nemen op welke manier je denkt. En dus welke impact deze heeft op jou manier van denken.

Mag je vervolgens merken dat je gedachtes negatief zijn. Probeer dan voor jezelf te kijken wat de positieve tegenpool zou kunnen zijn van deze negatieve gedachtes. Waarbij je dus steeds je negatieve gedachtes compenseert met een nieuwe positieve gedachte. En je zal merken dat je daardoor de negatieve gedachtes minder kracht geeft. Doordat je aandacht meer richt op de positieve gedachtes. Waardoor je juist meer in balans komt doordat je zowel op een positieve als op een negatieve manier naar je gedachtes kijkt.

Juist door zowel positief als negatief te denken, zorg je er hiervoor dat jezelf meer in balans krijgt. In plaats van dat je alles extreme positief of juist negatief waarneemt. Met als gevolg dat deze ook veel minder heftig worden. En het leven daardoor ook veel minder zwaar aanvoelt. Het zou natuurlijk heel fijn zijn om de hele dag alleen positief te denken. Wat er juist gebeurd is dat je toch de hele dag momenten zal ervaren. Waarbij het kan voorkomen dat je weer terug valt op je negatieve gedachtes. De truc zit er dus vooral in om de negatieve met de positieve gedachten te compenseren op het moment dat je weer een negatieve gedachte ervaart.

Als je positiever denkt, zal je het leven ook positiever waarnemen

Want het is vaak niet eens de gebeurtenissen in ons leven die het zwaar maken. Maar de manier hoe wij ermee omgaan in ons hoofd. Door het juist een balans te geven zal je merken dat er misschien niets verandert in wat er in de echte wereld gebeurd. Maar dat je wel de manier verandert over hoe je het leven waarneemt.

Door positiever naar het leven te kijken. Creëer je voor jezelf ook de kans om steeds gelukkig te worden dan je hiervoor was doordat alles minder zwaar voelt. En je daardoor meer energie zal ervaren. Die je vervolgens kan gebruiken om stappen te maken hoe je het beste je problemen kan oplossen die je misschien nog weerhielden.

Alles in het leven wat voor ons negatief aanvoelt. Nemen wij zo waar doordat we er op deze manier vanuit onze gedachtes over zijn gaan denken. Wat betekend dat als je gedachtes verandert over een situatie. Je deze daardoor anders gaat waarnemen. Doordat je gedachten heb aangepast over de gebeurtenis.

Want het is vaak niet eens zozeer dat we niet eens weten hoe we met problemen moeten omgaan. Maar hebben vaak juist de energie  hier niet voor, waardoor we deze gaan uitstellen. Met als gevolg dat je daar langer in kan blijven zitten dan nodig is. En zelfs daardoor de neiging kan krijgen om helemaal te stoppen. Juist door deze minder zwaarder te maken, maak je het voor jezelf makkelijker om aan deze te gaan werken. Waardoor je makkelijker maakt om ook echt van deze af te komen.

De belangrijkste tips van dit artikel

  • De meeste gedachtes kunnen ontstaan van alleen al een bepaalde klank. Die steeds groter wordt waardoor deze uiteindelijk zich vormt tot een zin. Zoals bijvoorbeeld de negatieve gedachte, ik ben niet goed genoeg. Deze komt doordat erop dat moment vanuit ergens een negatieve klank ontstaat. Die vervolgens deze negatieve gedachte oproept.
  • Probeer voor jezelf te kijken als je weer last hebt van een negatieve gedachte. Of je deze kan compenseren door een positieve gedachte hier tegenover te zetten. En je zal merken dat deze hierdoor een stuk minder invloed zal hebben over hoe zwaar je de gedachte waarneemt. Doordat je juist de lading van deze negatieve gedachte ervan afhaalt. Je dus meer de richting opgaat van positief denken.
  • Het is juist doordat we vastzitten in onze negatieve gedachten. Dat we daardoor de wereld negatiever gaan waarnemen. Doordat deze gedachtes leiden tot meer negatieve pieker gedachtes. Waardoor deze negatieve waarneming alleen maar meer wordt versterkt. Belangrijk is dus voor jezelf te oefenen dat je toch op positieve manier probeert te kijken naar hoe je het beste deze negatieve waarnemingen kan compenseren met positieve gedachtes.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter