Mensen zeggen dat ik er moe uitzien

07/11/2020

mensen zeggen dat ik er moe uitzien

Zeggen mensen dat jij er moe uitziet? Dan zal je waarschijnlijk moe zijn, maar dit bij jezelf hebben onderdrukt. Je hebt zelf dan niet meer door hoe moe je eigenlijk bent, tot het moment dat iemand anders hier iets over zegt. Je vraagt je dan af: Wat is de reden dat mensen zeggen dat ik er moe uitzie? Herken je dit en wil je hier graag aan werken? Dan kan het volgende artikel je zeker helpen…

Inhoud

De reden dat mensen zeggen dat je er moe uitziet

Het is heel normaal om af en toe moe te zijn. Zeker wanneer je een drukke baan hebt, of iets anders waar je veel energie aan kwijtraakt. Het is niet erg om moe te zien, als er daarna weer een moment is waarop je hiervan kan herstellen. Het wordt pas een probleem op het moment dat je geen tijd vrijmaakt voor rust en altijd maar doorgaat met keihard werken, tot het moment dat mensen zeggen: ‘Je ziet er moe uit.’

Wanneer we zo hard aan het werk zijn, voelen we op het begin nog wel dat we eigenlijk rust moeten nemen. We kiezen er dan echter voor om geen rust te nemen omdat we denken dat rust op dat moment niet uitkomt. We hebben voor onszelf bepaald dat we eerst een project af moeten krijgen, voordat we onszelf weer rust gunnen om bij te komen. Het gevolg hiervan is dat ons lichaam gewend raakt aan het gevoel van vermoeidheid. We herkennen dit gevoel dan niet meer als iets waar wat aan gedaan moet worden. Het is normaal geworden.

Wanneer we door ons werk te veel in ons hoofd zitten, zijn we ons niet meer bewust van onze moeheid.

Wanneer je te lang hard doorwerkt, heb je van jezelf niet meer door hoe moe je eigenlijk bent. Voor jou is het dan net alsof je nergens last van ervaart. Geven andere mensen aan dat je er moe uit ziet? Dan reageer je hier waarschijnlijk verbaasd op. Je ervaart dit immers zelf niet zo.

Wanneer andere mensen iets zeggen over jouw uiterlijk, is dit natuurlijk maar hun mening. Het is niet de absolute waarheid. Toch is het goed om te beseffen dat hun waarneming wel ergens vandaan komt. Wanneer meerdere mensen zeggen dat je er erg moe uitziet, is het goed om dit serieus te nemen. De kans is groot dat er bij jou op dat moment iets afspeelt wat je zelf niet door hebt. Je hebt je gevoel van moeheid zo erg onderdrukt, dat het lijkt alsof het er niet meer is.

Mijn persoonlijke ervaring over waarom mensen mij er moe uit vinden zien

Ik zal iets vertellen over mijn persoonlijke ervaring. Ik heb gemerkt dat er vaak een kern van waarheid inzit op het moment dat iemand iets zegt over mijn uiterlijk. Zo was er bijvoorbeeld een moment dat ik zoveel spanning ervaarde, dat ik hierdoor elke avond niet kon slapen. Na een week koos ik ervoor om naar de huisarts te gaan. Zijn eerste reactie toen hij mij zag was heel bijzonder. Hij gaf aan dat hij vond dat ik er 10 jaar ouder uitzag dan normaal.

Ik merk vaak op het moment dat het slecht met mij gaat, dat andere mensen mij er meteen een stuk ouder uit vinden zien. Wanneer mensen dit tegen mij zeggen, is dit voor mij een reden om weer eens goed bij mijzelf te voelen wat ik op dit moment ervaar. Ik probeer dan te achterhalen welk gevoel ik mogelijk onderdruk. Wanneer ik dit weet kan ik actie ondernemen. Ik kan dan beter voor mijzelf zorgen, zodat ik mij ik mij minder moe voel en hierdoor stuk prettiger overkom op andere mensen.

Hoe beter je je voelt, hoe jeugdiger je overkomt. Hoe negatiever je je voelt, hoe ouder en vermoeider je overkomt.

Ik heb ook wel eens meegemaakt dat mensen aangeven dat ik er jong uitzie. Nu moet ik eerlijk toegeven dat het voor mij als man gemakkelijk is: wanneer ik mijn baard afscheer, zie ik er altijd een stuk jonger uit. Los daarvan, merk ik dat hoe oud of jong ik eruitzie, vaak te maken heeft met hoe goed ik mij voel. Hoe jeugdiger ik me voel, hoe jonger ik overkom op anderen. Dit komt doordat ik op dat moment veel positieve energie uitstraal. Op het moment dat ik weer te hard ga werken, merk ik aan de reacties van andere mensen dat ik er een stuk ouder en moeier uitzie.

Kortom, geven andere mensen aan dat jij er moe uitziet? Dan is de kans groot dat je op dat moment ook echt moe bent. De kan is groot dat het op dit moment niet zo lekker gaat met je. Je hebt dat zelf waarschijnlijk niet door, doordat je te veel bezig bent met alles wat moet gebeuren in de toekomst. Je voelt dan niet hoe het in het heden met je gaat. Krijg jij dit soort reacties? Dan is het waarschijnlijk een goed moment op weer terug te komen naar jezelf. Probeer  eerlijk te zijn tegenover jezelf over hoe het met je gaat.

Wat je het best kan doen als je niet moe wilt overkomen op andere mensen

Het uiterlijk van mensen zegt vaak veel meer dan we denken. Natuurlijk speelt onze eigen mening hierbij ook een grote rol. Je bepaalt vanuit je eigen mening of je iemand aardig vind of niet. Daarnaast speelt uitstraling een grote rol. Je uitstraling komt vaak voort uit de energie die jij als mens met je meedraagt. Wanneer je je erg positief voelt, straal je dit ook uit. Andere mensen vangen dit op, waardoor ze het prettig vinden om met jou om te gaan.

Zeggen veel mensen dat je er moe uitziet? Dan zal hier waarschijnlijk een kern van waarheid in zitten. Je ervaart dit zelf misschien niet zo, omdat je het niet meer van jezelf door hebt hoe moe je bent.

Het is vaak deze positieve energie die ervoor zorgt dat je jeugdig overkomt. Dit betekent dat wanneer je vermoeid overkomt, je op dat moment blijkbaar een sterk negatieve energie hebt. Die negatieve energie zorgt ervoor dat je vermoeidheid uitstraalt. Andere mensen vangen dit op en zeggen hier wat over.

Wil je graag minder moe overkomen op andere mensen? Dan is belangrijk dat je eerst voor jezelf bepaalt wat je op dit moment bij jezelf ervaart. Onderdruk je misschien, zonder dat je het door hebt, een sterke vermoeidheid? Dan is het belangrijk om je weer bewust te worden van dit gevoel. Vervolgens moet je kijken wat jij nodig hebt om van deze vermoeidheid te herstellen. Wanneer dit lukt, zal je een stuk minder moe overkomen op andere mensen.

Belangrijkste tips van dit artikel:

  • Het is niet erg om een periode harder te werken dan normaal, zolang je dit afwisselt met rust om te herstellen. Wanneer je deze rust niet neemt bestaat de kans dat je er erg moe uit gaat zien.
  • Hoe andere mensen jou ervaren, heeft veel te maken met de energie die je uitstraalt. Wanneer alles voor jou heel zwaar en negatief voelt, straal je waarschijnlijk uit dat je heel moe bent. Het is daarom belangrijk om bewust te worden van wat je bij jezelf ervaart.
  • Ben je verbaasd dat mensen je er moe uit vinden zien, omdat je dat zelf niet zo ervaart? Dan bestaat de kans dat je je vermoeidheid onderdrukt.  Je ervaart de vermoeidheid dan niet meer, terwijl deze er wel degelijk is. In dat geval is het belangrijk om weer contact te maken met je gevoel, zodat je er wat aan kunt doen.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter