Loslaten wat anderen van je vinden

16/02/2020

loslaten wat anderen van je vinden

Loslaten wat anderen van je vinden begint een sterke behoefte te worden op het moment dat je erg veel moeite ervaart met de mening van andere mensen. Waarbij je steeds weer word beïnvloed door de mening van andere. Waardoor je niet jouw leven kan leiden op de manier die goed bij jou past. Met als gevolg dat de kans groot is dat we eerder doen wat andere willen, dat je doet wat jijzelf wilt. Wil jij dus graag beter worden in het loslaten wat anderen van je vinden. Dan kan het volgende jou zeker hierbij helpen…

Inhoudsopgave

Moeite hebben met loslaten wat anderen van je vinden

Op het moment dat we veel omgaan met andere mensen. Kan het snel gebeuren dat je een mening verschil krijgt. Waarbij het al snel persoonlijk kan worden opgevat. Waarbij dus snel andere mensen een mening over jou hebben, waar we veel moeite mee kunnen hebben. Doordat we graag willen begrepen worden in onze eigen mening. Maar we het tegelijkertijd ook belangrijk vinden wat andere over ons denken. Met name als dit een belangrijk persoon voor jou is. Zoals je ouders, leraar of iemand tegen wie je erg op kijkt. Het nadeel hiervan is dat we eerder gaan doen wat hun aanraden, dan dat we doen wat we zelf graag willen. Tot op het moment dat we realiseren dat het toch echt tijd wordt om voor onszelf te kiezen. En we ons beginnen af te vragen, hoe kan je het beste loslaten wat anderen van je vinden.

Iedereen is anders, wat geeft aan dat we nooit letterlijk dezelfde mening zullen hebben. Wat niet weg neemt dat we toch vaak wel verbinding zoeken met mensen die tenminste zoveel mogelijk op ons lijken.

Want waar we nog het meest moeite mee hebben. Is op het moment dat andere mensen een mening over ons hebben. Waarvan wij niet het gevoel hebben dat dit klopt. We hierdoor het idee kunnen krijgen dat je niet door de ander wordt gezien voor wie jij werkelijk bent. Wat kan nog best pijnlijk zijn doordat we toch juist gezien willen worden voor wie we echt zijn. Op het moment dat iemand je afwijst bij bijvoorbeeld het moment dat jij iets nieuws wilt gaan doen. Maar je krijgt van de ander te horen dat je dit waarschijnlijk toch niet kan. Je hierdoor als snel het gevoel kan krijgen dat je door andere als niet goed genoeg word gezien.

Het is op het moment dat je steeds een mening van een ander krijgt, die steeds niet aansluit op wat jij voelt. Dat je hierdoor erg de neiging kan krijgen om over jezelf te gaan twijfelen. Doordat jijzelf wel weet wat je wilt, maar je schijnbaar niet op deze manier overkomt. Waardoor we gaan twijfelen over wat we leuk vinden, wel bij ons past. Wat maakt het belangrijk om vooral voor jezelf door te hebben wie jij bent. Want hoe meer je door hebt wat jouw mening is, hoe sterker je deze voor jezelf kan maken. Met als gevolg dat op het moment dat iemand het daar niet mee eens is. Je veel sterker blijft staan in je eigen mening.

Waarom het zo belangrijk is om door te hebben wie jij bent

De reden dat we zo beïnvloed kunnen worden door de meningen van andere mensen. Komt doordat we het nog best lastig vinden  om te bepalen wat wij zelf willen. Want zelfs al weten we wat onze eigen mening is. Dan blijft het nog steeds lastig om hieraan te houden. Doordat erop dat moment zeer sterke gevoelens naar boven kunnen komen, die ons laten twijfelen over onze eigen mening. Zoals je bijvoorbeeld dat ziet wanneer je aangeeft aan een ander dat je hem niet meer gaat helpen. Doordat je voor jezelf heb bepaald dat het niet werkt. En dat je er zelf alleen maar kapot aan gaat. Met als gevolg dat als de ander hierop reageert dat je hem in de steek laat. We snel een sterk schuldgevoel kunnen ontwikkelen, die ons doet twijfelen aan onze eigen mening.

Ons gevoel is altijd sterk dan onze gedachtes. Want je kan je bedenken wat jij graag wilt. Maar als jouw schuldgevoel dan sterker is, zorgt dit ervoor dat je het alsnog niet doet.

Want vaak is het nog niet eens het probleem om te bepalen wat we nu zelf eigenlijk zo graag willen. Maar is het vooral de sterke gevoelens die ervoor zorgen dat we moeite hebben om de mening van een ander los te laten. Doordat we toch altijd snel voor de makkelijkste weg kiezen waarbij we het minste pijn willen ervaren. Met als gevolg dat we waarschijnlijk veel vaker meegaan in de mening van een ander. Zodat we tenminste het gevoel hebben dat we de bevestiging krijgen van de ander dat we goed bezig zijn. Want met name op het moment dat we sterk aan onszelf gaan twijfelen. Gaan we juist veel bevestiging van een ander vragen. Met in de hoop dat we daardoor ons sterker voelen in de keuze die we zelf graag willen maken.

Het probleem is alleen dat het goed mogelijk is dat andere waarschijnlijk nooit dit tegen jou zullen zeggen wat je nodig hebt. Doordat iedereen vooral zijn eigen mening heeft. Met name doordat we allemaal onze eigen gedachtes en gevoelens hebben. Met als gevolg dat we het nog best moeilijk kunnen vinden om bij onze eigen keuzes te blijven. Wat is al helemaal op het moment wanneer andere met sterke argumenten komen over waarom je het waarschijnlijk beter niet kan doen. Zoals je dat bijvoorbeeld ziet met dat jij een bepaalde studie erg graag wil doen. Terwijl je ouders met sterke argumenten komen over waarom je beter voor een andere studie kan kiezen. Wat maakt het voor de meeste erg moeilijk omdat we tocht graag wel de steun van andere willen hebben bij de keuzes die we in ons leven maken.

Hoe je beter wordt in het loslaten wat anderen van jouw vinden

Wat maakt het belangrijk om voor jezelf te realiseren dat het wel uiteindelijk jouw leven is. Waarbij als je dan sterk vanuit je intuïtie voelt welk richting je op wilt gaan. Dat als het dan zo mag zijn, dat niemand om jou heen je daar in steunt. Dat je toch echt de kracht bij jezelf zal moeten vinden. Doordat je anders teveel wordt meegenomen in de meningen van andere mensen. Met als gevolg dat de kans groot is dat je daardoor eerder een richting opgaat in je leven die niet bij jou past. Met als gevolg dat je hier erg veel stress en spanning van kan ervaren. Doordat je niet meer leeft op de manier die waarbij je niet goed voelt. Wat maakt het dus ook zo belangrijk om vooral goed door te hebben wie jij bent en wat bij jou past. Met als volgende stap dat je dit ook echt te gaan doen.

Uiteindelijk komt het altijd op iets heel simpels neer. Wil jij leven vanuit je eigen mening over wat goed voor jouw voelt. Of wil jij leven vanuit de mening van andere, wat goed voor hun voelt?

Leven vanuit van wat voor jou goed voelt kan alleen ontstaan als je de meningen van andere mensen gaat loslaten die jou tegenhouden jezelf te kunnen zijn. De eerste stap die je echt wil maken op het moment dat je last ervaart van moeite met het loslaten wat andere mensen van je vinden. Is dat je voor jezelf erg goed gaat bepalen wat jij wilt.

Met als volgende stap dat je dit ook echt meer prioriteit gaat geven. Waarbij je eigen mening belangrijker maakt dan die van een ander. Want met name op het moment dat je je eigen mening belangrijker maakt. Zorgt dit ervoor dat je minder beïnvloed wordt door de mening van andere. Wat maakt het belangrijk dat je ook echt voor jezelf gaat leren meer voor je eigen mening op te komen. Door in te zien dat jouw mening er ook mag zijn en net zoveel waarde heeft als die van een ander.

Want je kan pas de mening van een ander volledig loslaten op het moment dat je sterk door hebt wie jij bent. En tegelijkertijd ook zeer goed begrijpt waarom een ander een verschillende mening over jou hebt. Dat je hierdoor inziet waarom de ander met zo een mening komt. Dat je hierdoor ook begrijpt dat dit hun mening is omdat ze een ander persoon zijn dan jij. Dat ze dus hun mening geven vanuit hun eigen manier van leven die niet bij jou past. Waarbij het helemaal niet erg is dat hun op deze manier willen leven. Maar dat jij niet zo een persoon bent en dat je dus alles op een andere manier wilt doen. Waar jij als mens natuurlijk ook recht op hebt. Door te realiseren wat voor type persoon jij bent en wat dus vooral bij jou past. En je zal merken dat als je dit sterk kan toepassen, dat het steeds makkelijker wordt om lost te laten wat andere van jou vinden. Waarbij je op deze manier steeds meer zal leven vanuit wat jou vooral gelukkig maakt.

De belangrijkste tips van dit artikel

  •  De reden dat we moeite hebben met loslaten van wat anderen van ons vinden. Komt vaak voort vanuit een sterke twijfel bij onszelf. Waarbij we eerst de bevestiging van de ander willen krijgen dat we goed bezig zijn. Met op het moment dat de ander niet de mening geeft die jij wilde horen. We erg aan het twijfelen kunnen worden gebracht.
  •  Want zelfs al weten we sterk wat we willen. Dat is het nog steeds mogelijk dat we hier niet voor gaan doordat we sterk worden tegengehouden door een schuldgevoel. Die veroorzaakt is door de mening van een ander. Wat geeft aan dat we vooral moeite ervaren met het loslaten wat andere van ons vinden door de gevoelens die hierbij ervaren.
  •  Zou je dus graag beter willen worden in het loslaten wat ander van je vinden. Dan is het vooral belangrijk om te realiseren wat jij wilt. En dit een erg sterk prioriteit te geven. Waardoor de mening van andere hierdoor minder sterk invloed op jou hebben.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter