Gevoel in een waas te leven door stress

24/10/2020

gevoel in een waas te leven

Gevoel in een waas te leven ontstaat op het moment dat ons lichaam verdooft wordt. Dit kan ontstaan door drugs of medicijnen, maar kan ook zeker vanuit het lichaam zelf ontstaan. Doordat we zo erg over onze eigen grenzen heengaan, dat ons lichaam begint te compenseren tegen de pijn. Vraag jij je af, ik heb het gevoel in een waas te leven en hoe kom ik hier vanaf. Dan kan het volgende hier goed bij helpen…

Inhoudsopgave

Gevoel in een waas te leven omdat er zoveel tegelijkertijd gebeurd

Op het moment dat we het erg druk hebben, kan het goed voorkomen dat er zoveel tegelijkertijd gebeurd, dat het hierdoor voelt alsof je in een waas leeft. Vooral als dit heftige gebeurtenissen zijn, zoals bijvoorbeeld het overlijden van een van je ouders. Je niet de tijd ervaart om te rouwen omdat er zoveel moet gebeuren om de begrafenis te regelen. Je dus ziet dat de reden dat we in een waas leven komt doordat we met sterke gevoelens zitten. Maar erop dit moment geen ruimte voor deze is, waardoor we deze gaan wegdrukken. Vooral als alles te veel wordt kan het snel voorkomen dat we niet meer doorhebben waar we last van ervaren. Doordat we steeds meer het gevoel hebben in een waas te leven.

Als het leven te zwaar wordt, schakelen we over op een overlevingsmechanisme. Waardoor het kan voelen dat alles in een waas langs je heengaat.

Een andere mogelijkheid dat je in een waas leeft komt bijvoorbeeld doordat je veel reist voor je werk. Daar continu erg druk mee bezig bent, waardoor je niet meer geniet van de locatie. Je er na meerdere jaren pas achter komt dat je heel veel in je leven hebt gedaan, maar dat je er niets meer van kan herinneren. Doordat er zoveel gebeurde, dat je alles in een waas hebt meegemaakt, waarbij je nooit compleet aanwezig was met wat je doet. Hierdoor nooit een moment hebt genomen om stil te staan bij de bijzondere momenten in je leven. En van deze te genieten toen het nog kon. Het nadeel van te leven in een waas is dat alle leuke momenten aan je voorbij gaan. Waardoor je niet geniet van leven, terwijl dit wel mogelijk is.

Natuurlijk is een waas erg fijn als je veel negatieve gevoelens ervaart. Doordat je deze op deze manier wegdrukt, waardoor het lijkt alsof ze niet bestaan. Maar je dan eigenlijk voor zorgt dat je ze nooit goed verwerkt. Waardoor je ze de rest van je leven blijft meedragen. Dit is natuurlijk heel zonde als dit niet nodig zou zijn geweest. Je dus ook wilt oppassen dat jezelf niet te kort doet op het moment dat er een belangrijke gebeurtenis plaatsvindt. Het leven is erg kort. Dit zou het zonde maken als je niet geniet van de korte mooie moment die je hierin meemaakt.

Wat is nu precies het gevoel van een waas en hoe ontstaat deze

Het gevoel van een waas kan door verschillende reden ontstaan. In de kern ontstaat deze bijna altijd doordat er te veel in een keer gebeurt. Of dat er een te heftige gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Waardoor we uit ons lichaam gaan, om op deze manier beter om te gaan met de gebeurtenis. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je veel te hard werkt. Waardoor je steeds meer moe begint worden. Maar je toch jezelf forceert door te gaan. Tot op het moment dat je de vermoeidheid hebt onderdrukt en je hierdoor erg zweverig gaat voelen. Deze symptomen geven aan dat je te ver over je eigen grens heen bent gegaan. Doordat je lichaam de pijn is gaan compenseren. Je hierdoor alleen nog maar een waas waarneemt bij jezelf.

Op het moment dat je over je eigen grenzen heengaat, hierdoor je lichaam steeds meer pijn begint te doen. Wordt dit gecompenseerd, waardoor je het gevoel krijgt in een waas te leven.

Ditzelfde kan ook gebeuren op het moment dat je medicijnen gebruikt tegen depressie of andere psychologische klachten. Doordat je slecht voelt, hierdoor medicijn gaat gebruiken, die er uiteindelijk voor zorgen dat je juist heel raar gaat voelen. Doordat je geen pijn meer ervaart, maar ook geen plezier. Je dus in een gekke middenstand terechtkomt, waar je alles alleen nog maar kan ervaren als een waas. Voor sommige mensen is dit het waard, omdat het beter aanvoelt dan de pijn die ze hiervoor hadden. In de meeste gevallen zorgt dit er eerder voor dat je erg leeg voelt. Doordat er niets meer is wat jouw plezier geeft.

Het leven in een waas is vaak een signaal dat er iets in jouw leven niet goed zit. Je dus veel negatieve gevoelens ervaart die je vervolgens hebt onderdrukt. Wat je dan overhoudt is het gevoel van een waas. Doordat het aangeeft dat je niet meer echt aanwezig bent. Maar dat je juist meer afstand hebt genomen van jouw gevoel. En je helaas hierdoor niet meer is staat bent om te kunnen genieten van de leuke dingen die er om jou heen gebeuren. Het leven in een waas kan overkomen alsof het jou veel oplevert. Het neemt ook erg veel van jou af, wat het erg zonde maakt.

Hoe kan je het beste omgaan met een waas door stress

Mag het zo zijn dat erop dit moment in jouw leven erg veel afspeelt. Dat dit zoveel is geworden dat je het niet meer aan kan, waardoor je steeds meer last krijgt van stress. Dan is het goed mogelijk dat je lichaam dit is gaan compenseren, waardoor je nu is een waas leeft. Is het dus belangrijk om voor jezelf vast te stellen wat er nu precies in het verleden heeft plaatsgevonden. Wat er toe heeft geleid dat je vervolgens zo bent gaan voelen. Door eerlijk met jezelf te zijn dat het bijvoorbeeld mogelijk is dat je te hard heb gewerkt. Of niet de tijd hebt genomen om een belangrijk gebeurtenis te verwerken.

Pas als je iets durft op te pakken, kan je het daarna loslaten.

Juist door te bepalen wat ervoor heeft gezorgd dat je deze waas bent gaan voelen. Kan je vervolgens voor jezelf vaststellen wat jij nodig hebt om hieruit te komen. Het zal zeker op het begin erg verleidelijk voelen om is deze waas te blijven. Uiteindelijk wordt je hier nooit echt gelukkig van. Is het dus waardevol om voor jezelf te beslissen wat voor jou het beste is op het langere termijn. Op het moment dat je de tijd neemt om hiervan te herstellen. Is het zeker mogelijk dat je weer contact maakt met gevoelens die je liever niet waarneemt. Dus verleidelijk wordt om terug te gaan naar een waas. En toch juist door dit niet te doen, zorg je ervoor dat jezelf de kans geeft om te verwerken wat jou in de weg zit.

Leven in waas is zeer verleidelijk. Doordat we pijn voorkomen vaak belangrijker vinden dat leven vanuit plezier. Het is deze waas die ervoor zorgt dat we dit bereiken. Helaas kan dit juist voor vervelende problemen zorgen op het langere termijn. Het gevoel van een waas geeft aan dat er iets bij jou van binnen afspeelt dat niet goed zit.

Zolang je dit niet oppakt kan je het ook niet loslaten. Is het dus waardevol om de kracht bij jezelf te vinden om dit toch te gaan doen. Door te durven de stap te maken om te stoppen met wat je altijd al deed. En juist jezelf de tijd te geven om weer waar te nemen wat je voelt. Waardoor je vervolgens contact maakt met dat wat deze waas heeft veroorzaakt. Je zal merken dat als je deze weet te verwerken. Je vervolgens zoveel beter gaat voelen, dan toen je in een waas leefde.

Belangrijkste tips van dit artikel

  • Op het moment dat we teveel meemaken in ons leven. Doordat we het erg druk hebben of er gebeuren plotseling veel heftige gebeurtenissen. Kan het hierdoor voorkomen dat we een waas ervaren om dit te overleven. Wilt het goed helpen om rustiger aan te doen en meer tijd voor jezelf te nemen.
  • Alle gevoelens zijn een signaal van het lichaam dat je iets nodig hebt. Zo geeft honger aan dat het tijd wordt om te eten. En vermoeidheid geeft aan dat het tijd wordt om te slapen. Dus interessant kan zijn om te kijken wat het gevoel van een waas jou wilt vertellen over wat je nodig hebt.
  • Een waas ontstaat vaak door een compensatie van pijn. Deze kan ontstaan vanuit ons eigen lichaam of door drugs. Waardoor je erg zweverig kan voelen, zodat je beter kan omgaan met de pijn. Dit is vaak juist een compensatie tegen het probleem, waardoor deze niet weggaat. Dus sterker is om aan de kern van het probleem te werken.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter