Elke dag hoofdpijn en moe

14/12/2020

elke dag hoofdpijn en moe

Elke dag hoofdpijn hebben en moe zijn kan komen doordat je niet leeft op de manier die bij jouw past. Bijvoorbeeld omdat je werk hebt dat zo zwaar is voor jou, dat je hierdoor veel spanning in je lichaam ervaart. Deze spanning zorgt ervoor dat je elke dag hoofdpijn hebt en je voortdurend moe voelt. Ervaar jij hier last van? Dan kan het volgende jou hierbij zeker helpen…

Inhoudsopgave

Het probleem van elke dag hoofdpijn en moe

Als we leven vanuit een fijne routine ervaren we over het algemeen nergens last van. Wanneer we echter van onszelf voortdurend meer vragen dan we aankunnen, worden we hierdoor heel moe. We geven dan meer energie uit, dan we binnen krijgen. Vaak blijven we doorgaan omdat we onder een ontzettende spanning staan. Door deze spanning kunnen we hoofdpijn krijgen. Dit komt doordat de spieren in ons hoofd zo strak zitten, dat we hier last van krijgen.

Wanneer je voor langere tijd elke dag moe bent en hoofdpijn hebt, weet je vaak niet meer hoe dit precies is ontstaan. Het lijkt dan alsof dit er altijd al was. Je kan je ook niet meer goed voorstellen dat het anders zou kunnen zijn. Deze gedachte houdt ons tegen om naar een oplossing te zoeken. Het lijkt dan  alsof hoofdpijn en moe zijn iets is wat bij jou hoort als mens. Je komt dan al snel met argumenten voor deze stelling, zoals: Mijn ouders hadden altijd last van hoofdpijn en vermoeidheid, dus ik heb dit van hen overgeërfd. Je trekt dan al snel de conclusie dat er niets aan te doen is.

Als je stelt dat er geen oplossing is, stop je met werken aan het probleem. Hierdoor zal je hier de rest van je leven elke dag last van ervaren.

Het zal zeker zo zijn dat sommige mensen eerder last van hoofdpijn en vermoeidheid hebben dan anderen. Dit neemt niet weg dat er altijd wel iets tegen te doen is. Het is hierbij vooral belangrijk dat je dit probleem serieus neemt. Stel je hebt een baan die erg veel van jou vraagt, waardoor je elke dag hoofdpijn hebt en je moe voelt. De oplossing is dan om te kijken hoe je jouw werk voor jezelf makkelijker kan maken. We doen dit echter meestal niet, omdat we niet durven toegeven aan onze werkgever dat we het zwaar hebben. Ons gevoel van trots zit ons dan in de weg om te doen wat we nodig hebben. We vinden namelijk vaak van onszelf dat we alles aan moet kunnen, ook als het eigenlijk te zwaar is.

Wat deze gevoelens jou proberen te vertellen

Alles wat je voelt is een signaal van jouw lichaam over wat je nodig hebt. Dit signaal gaat niet weg wanneer we vanuit ons hoofd kiezen dat dit gevoel niet uitkomt. Wanneer je je bijvoorbeeld door griep heel slecht voelt, dan zal je hier ook naar leven. Je neemt dan rust, in plaats van naar je werk te gaan. Ga je toch naar je werk terwijl je griep hebt? Dan zorgt dit ervoor dat je je alleen maar langer ziek blijft voelen. Het gevoel van ziek zijn, stimuleert je dus om beter voor jezelf te zorgen.

Alles wat jij voelt is een signaal van je lichaam. Het is daarom belangrijk om  open te staan voor wat dit over jou zegt, in plaats van deze gevoelens proberen te onderdrukken.

Heb jij elke dag hoofdpijn en voel je je elke dag moe? Dan is dit een signaal van je lichaam dat aangeeft dat het niet goed met jou gaat en dat het tijd is voor verandering. Ga mee met wat je gevoel je probeert te vertellen. Rust kan vaak helpen als je je moe voelt. In dit geval zal dat waarschijnlijk niet helpen, omdat je ook hoofdpijn ervaart. Deze combinatie zegt veel over jou. Zoals ik aangaf, hoofdpijn ontstaat op het moment dat je veel spanning ervaart in je lichaam. Waarschijnlijk zal je door deze spanning in je lichaam slecht slapen, waardoor je je moe voelt.

Dit geeft aan dat rust nemen geen zin heeft, zolang je veel spanning in je lichaam ervaart. Deze spanning zal er namelijk voor zorgen dat je niet tot rust kan komen. Het is dan belangrijk om eerst aan je spanning te werken. Als dit eenmaal is gelukt, heeft het pas zin om rust te nemen. Het is hierbij wel de vraag wat je het beste kan doen om van de spanning in je lichaam af te komen. De makkelijkste oplossing is om naar een masseur te gaan of yoga te doen. Het nadeel hiervan, is dat je  op dat moment tot rust komt, maar het structurele probleem niet oplost. Als je de volgende dag weer naar je werkt gaat, waar je mogelijk erg veel stress van ervaart, voel je meteen weer de spanning in je lichaam.

Wat kan je het beste tegen hoofdpijn en vermoeidheid doen?

Daarom is het belangrijk dat je realiseert dat de kans groot is dat je vermoeidheid en hoofdpijn voorkomt uit een teveel aan spanning in je lichaam. Deze spanning gaat alleen weg op het moment dat aan een langetermijnoplossing werkt. Als je dat niet doet, val je steeds weer terug in de spanning. Je kan hier ook medicijnen voor gebruiken, maar als je niet werkt aan de kern die jouw spanning geeft, moet je deze medicijnen voor de rest van je leven gebruiken. Dit kost natuurlijk veel geld en is op de lange termijn slecht voor je gezondheid.

Pas als jezelf begrijpt, kan je stappen zetten naar een beter leven. Dit begint met de vraag: Wat heb jij nodig? Probeer daarop te focussen, in plaats van op wat er van jou wordt verwacht.

Wil jij graag werken aan de spanning in je lichaam? Dan is de eerste stap om stil te staan bij  wie jij bent en wat voor jou wel of niet werkt. Spanning in je lichaam kan alleen ontstaan op het moment dat je niet leeft op de manier die bij jou past. Daarom is het belangrijk om weer echt de verbinding met jezelf aan te gaan. Je kunt jezelf namelijk kwijtraken in je taken en plichten. Je vindt het dan belangrijker om hieraan te voldoen, dan om te focussen op je gezondheid. Door te leven vanuit wat goed voor jou voelt, in plaats van wat er van je wordt verwacht, kun je van deze spanning afkomen. Dit kan lastig zijn in bepaalde situaties, maar is niet onmogelijk.

Belangrijkste tips van dit artikel:

  • Hoofdpijn en vermoeidheid zijn signalen van het lichaam die aangeven dat je leeft op een manier die niet bij jou past. Dit betekent dat het tijd is voor verandering. De hoofdpijn gaat niet weg wanneer je deze verandering niet maakt.
  • Hoofdpijn geeft vaak aan dat we erg veel spanning voelen in ons lichaam. De spanning in ons hoofd geeft ons hoofdpijn. Door deze spanning is het vaak moeilijk om rust te nemen. Het is daarom belangrijk om eerst aan deze spanning te werken.
  • Wanneer je veel last ervaart van hoofdpijn en vermoeidheid moet je voor jezelf waarnemen wat je nu precies in je leven doet, wat niet bij jou past. Probeer er ook achter te komen waardoor dit is ontstaan. Probeer vervolgens stil te staan bij wie jij wel bent en hoe je zou kunnen leven op een manier die beter bij je past. Dit doe je door te stoppen met de druk op jezelf te leggen en meer te gaan leven vanuit wat voor jou goed voelt.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter