Wat te doen als je moe voelt

20/06/2020

wat te doen als moe voelt

Wat te doen als je moe voelt is een probleem die je snel ervaart op het moment dat je leven erg zwaar begint te worden. Wat kan snel ontstaan op het moment dat je leeft vanuit een routine van verplichtingen die ervoor zorgen dat je nergens meer plezier van ervaart. Maar kan nog heel lastig worden om hieruit te komen op het moment dat je niet meer weet wat jou wel veel positieve energie geeft. Waarbij we dus steeds vaker gaan afvragen, wat te doen als je moe voelt en wat heb ik nodig om mij beter te voelen. Mag jij met dit probleem zitten, dan kan het volgende jou zeker hierbij helpen…

Inhoudsopgave

Het probleem over wat te doen als je moe voelt

Op het moment dat we een druk leven hebben kan het al snel voorkomen dat we zoveel energie op een dag uitgeven. Dat we hierdoor aan het einde van de dag ons helemaal moe voelen. Nu is de reden waarom dit gebeurd nog duidelijk, doordat je merkt dat het komt omdat je bijvoorbeeld te hard heb gewerkt. Op het moment dat dit niet zo mag zijn, maar je wel heel moe voelt heeft dit vaak een andere oorzaak. Wat kan heel lastig worden op het moment dat je niet weet wat deze is en wat je er aan kan doen. Met als gevolg dat we voor onszelf gaan bedenken: Wat te doen als je moe voelt en hoe krijg ik weer een beter gevoel over mijn leven.

Hoe meer aandacht en concentratie je geeft aan wat je niet leuk vindt. Hoe meer energie dit vraagt waardoor je erg moe gaat voelen.

Want wat je namelijk ziet bij ons als mens is dat we erg in ons gevoel kunnen worden beïnvloed door wat we doen. Zou jij bijvoorbeeld veel sporten dan voelt je lichaam daarna erg moe. Of zou je juist veel denkwerk achter een computer doen, dan voel je vaak daarna erg moe in je hoofd. Wat geeft aan dat op het moment dat we ons inspannen we hierdoor steeds meer energie in ons lichaam kwijtraken. Die ervoor zorgt dat we ons hierdoor steeds meer moe beginnen te voelen. In de meeste gevallen wilt het dan erg helpen om rust te nemen.

Helaas werkt dit niet altijd zo, doordat we bijvoorbeeld in een routine terecht zijn gekomen die voor ons erg zwaar is. Of dat je continue stress en spanning in je lichaam ervaart door gedachtes over angst. Waarbij je dus ziet dat je niets doet maar toch wel veel energie kwijtraakt over de gedachtes. Wat is ook in de meeste gevallen de reden dat we ons zo moe kunnen voelen. Want mag jij bijvoorbeeld de hele dag zenuwachtig zijn of jij wel of niet de deadline over een week gaat halen. Dat kan deze stress op het begin nog wel een gevoel van kracht en concentratie geven, maar vaak werkt dit maar voor een korte tijd. Waarbij als dit dan niet weggaat we steeds meer vermoeid beginnen te raken.

Wat een vermoeid gevoel over jou zegt

Een vermoeid gevoel wilt vaak aangeven dat je iets mist in het leven, wat kan echt van alles zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een vermoeid gevoel ervaren doordat alles wat je doet in het leven eerder aanvoelt als een verplichting dan dat je hier plezier aan beleeft. Of juist dat je te veel van jezelf verwacht over wat jij vindt van jezelf wat je allemaal moet kunnen. Vanuit de verwachting dat als je dit weet te bereiken, je dan pas weer goed zal voelen. Waarbij je dus ziet dat wij als mens een bepaalde behoefte hebben die niet wordt vervuld. Met als gevolg dat we ons vaak hierdoor steeds slechter en meer vermoeid gaan voelen. Wat geeft aan dat op het moment dat je dus moe voelt, je waarschijnlijk op dit moment leeft op een manier die niet bij jouw past.

Op het moment dat we niet goed door hebben wat onze behoeftes zijn die ons plezier geven. Wordt het hierdoor erg moeilijk om een gelukkig leven te hebben.

In de meeste gevallen is het vaak zo dat alles wat we doen geeft energie en neemt energie. Zo kan bijvoorbeeld het jou heel veel energie geven om werkt te doen wat je leuk vindt. Tegelijkertijd kan hard werken er ook juist voor zorgen dat je na afloop er moe voelt, wat geeft aan dat dit veel energie kost. Waarbij je dus ziet dat er een sterk balans plaatsvindt tussen het krijgen en geven van energie. Wat is vaak afhankelijk van wat er allemaal in jouw plaatsvindt. Maar ook vooral hoe jij je nu op dit moment voelt en welke energie je in je lichaam plaatsvindt.

Want mag jij om onverklaarbare redenen er moe voelen. Dan kan het hierdoor heel goed voorkomen dat zelfs het leuk werk wat jouw energie geeft. Hierdoor erg zwaar voelt omdat je niet het enthousiasme voelt om hiermee te beginnen. Doordat je het liefst op dat moment zoveel mogelijk wilt uitrusten. Wat geeft aan dat wat jouw energie geeft erg kan veranderen op basis van hoe jij je nu voelt. Want zou je dus erg moe voelen, dan geeft het juist veel energie om uit te rusten. Terwijl zou je juist de inspiratie voelen om iets leuks te gaan doen. Dan zal dit vervolgens voor jou op dat moment dat je dit uitvoert je erg veel energie geven. Wat geeft dus aan dat op het moment dat je moe voelt het erg belangrijk is dat je begint met waarnemen over wat jij nu precies echt nodig hebt.

Hoe kom je erachter wat jij nodig hebt om je niet meer moe te voelen

Want wat je dus vaak ziet is dat de reden dat we moe voelen vaak komt doordat we iets missen in het leven waarvan wijzelf niet door hebben wat dit is. Met als gevolg dat het hierdoor sterk kan voorkomen dat we onszelf steeds meer vermoeid gaan voelen. Doordat we steeds meer energie kwijtraken dan dat we deze binnen krijgen. Wat geeft dus aan hoe belangrijk het is om voor jezelf door te hebben hoe jouw leven er op dit moment uitziet. En wat je dus op dit moment mist waardoor je zo moe bent gaan voelen. Waarbij het dan natuurlijk de volgende stap is om dit te gaan vinden. Door de stappen te maken die helpen om dit te kunnen bereiken. Wat kunnen hele verschillende dingen zijn.

De behoeftes die jou gelukkig maken kunnen sterk verschillen afhankelijk van hoe je nu voelt. Met als gevolg dat het goed mogelijk is dat wat je vroeger wel leuk vond nu geen plezier meer geeft.

Wat maakt het dus ook zo lastig om ook echt goed voor jezelf door te hebben wat jou nu echt veel inspiratie en plezier geeft. Want mag jij je bijvoorbeeld heel moe voelen doordat je elke dag bezig bent met een baan die je verschrikkelijk vindt. Waarbij je dan na afloop zo ontzettend moe voelt dat je de rest van je vrije tijd alleen maar besteed aan uitrusten. Dan kan het heel goed helpen om juist werk te gaan vinden wat je wel leuk vindt. Maar kan het ook erg goed helpen om juist echt iets leuks te gaan doen in je vrije tijd die meer energie geeft.

Want in het leven komt het vaak voor dat we taken moeten doen die we niet leuk vinden. Zoals bijvoorbeeld je huis schoonmaken, wat is niet leuk maar wel nodig. Wat is op zich ook niet erg zolang je dit ook maar balanceert met allemaal leuke dingen. Wat geeft dus aan dat je echt voor jezelf zal moeten beslissen of je wilt stoppen met wat jou erg veel energie afneemt. Of dat je het weet te compenseren door iets te gaan doen wat juist erg veel energie geeft. Wat maakt het dus ook zo belangrijk om voor jezelf echt eerlijk worden te worden over wat wel of niet voor jou werkt. Met dus ook als volgende stap dit ook echt te gaan doen. Waarbij je zal merken dat hoe meer je deze positieve verandering in je leven weet aan te brengen, hoe minder vaak je moe zal voelen.

Belangrijkste tips van dit artikel

  • We hebben allemaal als mens een energie balans die alle kanten opgaat. Zo kan je bijvoorbeeld meer energie krijgen door te doen wat je leuk vindt. Of dat je juist erg moe gaat voelen doordat alles juist veel energie van jou afneemt. Wat maakt het belangrijk om door te hebben hoe jij alles ervaart wat je op een dag doet.
  • In de meeste gevallen hebben we niet goed van onszelf door wat onze behoeftes zijn die ons meer energie geven. Met als gevolg dat we snel in een routine terecht komen waarbij we steeds meer energie kwijtraken en hierdoor erg moe gaan voelen.
  • Wat maakt het belangrijk om echt goed voor jezelf door te hebben wat je nu precies op dit moment in je leven mist waardoor je vermoeid ben geraakt. Om vervolgens de stappen te gaan maken om hieruit te komen door te gaan doen wat juist energie geeft.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter