Voel jij je nooit goed genoeg?

Ervaar jij last van…

Ervaar jij last van…

Mijn naam is Mischa Ten Velden en ik ben al vele jaren werkzaam als perfectionisme coach. Het is mijn passie om andere mensen te helpen die last ervaren van hetzelfde probleem. Vroeger moest van mij alles altijd perfect zijn, vanuit het idee dat dit succes oplevert, helaas gaf dit juist veel pijn. Dit was voor mij de aanleiding om de kracht in mijzelf te vinden, om fouten toe te laten en tevreden te zijn met wie ik ben. In de begeleiding met klanten vind ik het belangrijk om hieraan te werken. Dat je stopt met jezelf nooit goed genoeg te vinden. Oefent compleet tevreden te zijn met wie jij bent!

Vanuit mijn ervaring zijn er drie factoren die perfectionisme zwaar maken:

Te harde zelfbeoordeling

Als perfectionist is het lastig om tevreden te zijn als je niet het perfecte resultaat bereikt. Omdat we zo graag onze best willen doen en we het belangrijk vinden om een goede indruk te maken. Helaas zorgt dit voor een te hoge standaard die je alleen bereikt als je alles perfect uitvoert. Op het moment dat je toch een fout maakt, je vervelend voelt, boos wordt op jezelf.

Te sterk gevoel van verantwoordelijkheid

Het is lastig om met andere mensen samen te werken als je altijd het perfecte resultaat wilt bereiken. Omdat je het vertrouwen mist dat de ander het net zo goed uitvoert als jij. Met als gevolg dat we liever alles alleen doen om er zeker van te zijn dat het perfect wordt uitgevoerd. Als er veel werk is geeft dit problemen, omdat je te weinig tijd hebt om alles alleen te doen, toch de verantwoordelijk voelt dat het op tijd afkomt.

Resultaat is belangrijker dan je eigen gezondheid

Deze is vanuit mijn eigen ervaring het gevaarlijkst. Ik heb meegemaakt dat ik voor een examen van een vechtsport veel ging trainen. Ik aanvoelde dat ik een blessure begon te krijgen. Toch door bleef trainen omdat ik het examen belangrijker vond dan mijn gezondheid. Helaas scheurde ik net vlak voor het examen mijn achillespees. Hierdoor heb ik het examen niet kunnen doen en heb ik een half jaar niet kunnen lopen.

Blijf hier niet mee vastzitten!

Ik weet uit eigen ervaring hoe verleidelijk het is om jezelf kwijt te raken in perfectionistisch gedrag. Hoe moeilijk het is om hier zelf uit te komen. Uiteindelijk is dit toch echt nodig omdat het leidt tot zoveel pijn. Zowel mentaal als fysiek, doordat je jezelf keihard beoordeeld dat je nooit goed genoeg bent, of dat je lichaam helemaal kapot maakt tijdens sport.

Laten we samen online in gesprek gaan!

Voor mij is het waardevol dat ik mijn perfectionisme heb kunnen loslaten. Nog belangrijker! Dat ik vanuit deze ervaring andere mensen help om hun perfectionisme te overwinnen. Ervaar jij veel klachten die ontstaan vanuit perfectionisme. Voorkom dat je te lang met deze klachten blijf zitten. Start nu met een gratis telefoongesprek, waarin we samen kijken wat ik voor jou kan doen.

Mischa Ten Velden

Perfectionisme coach

Werkzaam in Hilversum of online via Zoom

Mijn naam is Mischa Ten Velden en ik ben al vele jaren werkzaam als perfectionisme coach. Het is mijn passie om andere mensen te helpen die last ervaren van hetzelfde probleem.

Vroeger moest van mij alles altijd perfect zijn, vanuit het idee dat dit succes oplevert, helaas gaf dit juist veel pijn. Dit was voor mij de aanleiding om de kracht in mijzelf te vinden, om fouten toe te laten en tevreden te zijn met wie ik ben.

In de begeleiding met klanten vind ik het belangrijk om hieraan te werken. Dat je stopt met jezelf nooit goed genoeg te vinden. Oefent compleet tevreden te zijn met wie jij bent!

Vanuit mijn ervaring zijn er drie factoren die perfectionisme zwaar maken:

Te harde zelfbeoordeling

Als perfectionist is het lastig om tevreden te zijn als je niet het perfecte resultaat bereikt. Omdat we zo graag onze best willen doen en we het belangrijk vinden om een goede indruk te maken.

Helaas zorgt dit voor een te hoge standaard die je alleen bereikt als je alles perfect uitvoert. Op het moment dat je toch een fout maakt, je vervelend voelt, boos wordt op jezelf.

Te sterk gevoel van verantwoordelijkheid

Het is lastig om met andere mensen samen te werken als je altijd het perfecte resultaat wilt bereiken. Omdat je het vertrouwen mist dat de ander het net zo goed uitvoert als jij. Met als gevolg dat we liever alles alleen doen om er zeker van te zijn dat het perfect wordt uitgevoerd.

Als er veel werk is geeft dit problemen, omdat je te weinig tijd hebt om alles alleen te doen, toch de verantwoordelijk voelt dat het op tijd afkomt.

Resultaat is belangrijker dan je eigen gezondheid

Deze is vanuit mijn eigen ervaring het gevaarlijkst. Ik heb meegemaakt dat ik voor een examen van een vechtsport veel ging trainen. Ik aanvoelde dat ik een blessure begon te krijgen. Toch door bleef trainen omdat ik het examen belangrijker vond dan mijn gezondheid.

Helaas scheurde ik net vlak voor het examen mijn achillespees. Hierdoor heb ik het examen niet kunnen doen en heb ik een half jaar niet kunnen lopen.

Blijf hier niet mee vastzitten!

Ik weet uit eigen ervaring hoe verleidelijk het is om jezelf kwijt te raken in perfectionistisch gedrag. Hoe moeilijk het is om hier zelf uit te komen. Uiteindelijk is dit toch echt nodig omdat het leidt tot zoveel pijn.

Zowel mentaal als fysiek, doordat je jezelf keihard beoordeeld dat je nooit goed genoeg bent, of dat je lichaam helemaal kapot maakt tijdens sport.

Laten we samen online in gesprek gaan!

Voor mij is het waardevol dat ik mijn perfectionisme heb kunnen loslaten. Nog belangrijker! Dat ik vanuit deze ervaring andere mensen help om hun perfectionisme te overwinnen.

Ervaar jij veel klachten die ontstaan vanuit perfectionisme. Voorkom dat je te lang met deze klachten blijf zitten. Start nu met een gratis telefoongesprek, waarin we samen kijken wat ik voor jou kan doen.

Mischa Ten Velden

Perfectionisme coach

Werkzaam in Hilversum of online via Zoom

Martin Scheepers

Ik twijfelde over alles wat ik deed en wat andere mensen daarvan vonden. Tijdens de coachgesprekken is het duidelijker geworden wat ik wil. 

Beoordeling: 4,2/5
4.2/5

Peter van Wijk

Mischa was de juiste coach voor mij. Eerlijk en tegelijkertijd begripvol. Dit gaf mij de steun die ik nodig had om minder streng naar mijzelf te worden.

Beoordeling: 4,3/5
4.3/5

Versterk de ontwikkeling dat…

Versterk de ontwikkeling dat…

Vul nu het onderstaande formulier in voor een gratis telefoongesprek!

Vul nu het onderstaande formulier in met een zo duidelijk mogelijk uitleg van het probleem. Via e-mail maken we een gratis telefoon afspraak van 30 minuten op een tijdstip die jou uitkomt.